Αρχική Eπικαιρότητα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Λοιπόν, ας σας πούμε δύο βασικά πράγματα για το τι σημαίνει να γράφεις με κεφαλαία στο διαδίκτυο.

Το πρώτο και κύριο είναι ότι, γράφοντας με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζετε. Κι αν έχετε την συνήθεια να φωνάζετε, πρέπει να ξέρετε πως αυτή η συνήθεια δεν πρέπει να αφορά τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορείτε να φωνάζετε στον ευατό σας στον καθρέφτη του μπάνιου. Μπορείτε να βάζετε το μαξιλάρι σας στο στόμα και να φωνάζετε μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να φωνάζετε σε άλλους ανθρώπους, ούτε έχει κανένας υποχρέωση να ακούει τις φωνές σας. Ούτε ο γείτονας, ούτε ο σύντροφος, ούτε ο συνοδηγός σας. Οπότε, το δικαίωμά σας στις φωνές, περιορίζεται στο σημείο εκείνο που σας ακούν οι άλλοι.

Το ίδιο ισχύει και στο διαδίκτυο. Εφόσον δεν είναι ο προσωπικός σας χώρος και βλέπουν τις αναρτήσεις ή τα σχόλιά σας οι άλλοι, δεν δικαιούστε να φωνάζετε. Αν φωνάζετε όταν επιχειρηματολογείτε, σημαίνει τρία πράγματα επίσης: ή είστε ημιμαθείς σε αυτό που υποστηρίζετε, ή είστε ανασφαλείς για τον εαυτό σας, ή ξέρετε κατά βάθος ότι έχετε άδικο και προσπαθείτε να το καλύψετε αυτό με τις φωνές σας. Προσωπικά, ανθρώπους που μου γράφουν με κεφαλαία σε αναρτήσεις στα προφίλ μου, το επισημαίνω μία φορά ότι υπάρχουν και τα μικρά γράμματα στο πληκτρολόγιο και αν δεν εισακουστεί, σβήνω τα σχόλια και «μπανάρω» τους φίλους που το κάνουν.

Το δεύτερο που υποδηλώνει η χρήση κεφαλαίων στο διαδίκτυο είναι πως βαριέστε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο και να μπείτε στη διαδικασία τονισμού των λέξεων ή να χρησιμοποιείτε το τελικό σίγμα. Ή τα σημεία στήξης. Αν βαριέστε να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα σας ως έχει για να επιχειρηματολογήσετε, τότε λογικά θα έπρεπε να βαριέστε να σχολιάσετε οτιδήποτε. Άρα, μην το κάνετε.

Α! Επειδή έχουμε ακούσει και την φοβερή ατάκα ότι «ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ», αν θέλετε να υιοθετήσετε τις πρακτικές των μακρυνών μας προγόνων και να μην χρησιμοποιείτε την δημοτική, τότε παρακαλούμε, όταν αφήνετε σχόλια στα προφίλ των υπόλοιπων ανθρώπων με κεφαλαία, να το κάνετε σε άπταιστη αρχαία Ελληνική. Επίσης, μπορείτε να κυκλοφορείτε και με χλαμύδα και σανδάλια στο δρόμο. Δικαίωμά σας. Αλλά αν είναι να κάνετε τέτοια cosplays, να τα κάνετε ολοκληρωμένα, όχι μισά.