Αρχική Eπικαιρότητα Αλέξης Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός μηνιαίως

Αλέξης Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός μηνιαίως

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορικό βήμα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός «όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ»  ο κ. Τσίπρας υποστήριξε σχετικά με τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης ότι «αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Για όλους εκείνους και εκείνες που την περίοδο της κρίσης είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, είδαν τους μισθούς τους να περικόπτονται σε ένα βράδυ κατά 22% και 32%, για όλους όσοι πέρασαν στο βάναυσο καθεστώς του υποκατώτατου μισθού».

«Στόχος μας είναι τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν Ελλάδα του σήμερα με ό,τι παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του χθες», τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στο έργο της. Έδωσαν οι βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης αναγνωρίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μία κυβέρνηση, πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

Αναφέρθηκε και στην επικείμενη έκδοση 5ετούς ομολόγου: «Και ειρήσθω εν παρόδω να σας ενημερώσω ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ότι η Ελλάδα εκκίνησε τη διαδικασία έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος. Και η εξέλιξη αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί κατεδαφίζει άλλο ένα από τα ψευδοεπιχειρήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας να έχει πρόσβαση στο διεθνή δανεισμό. Και υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακού πυροτεχνήματος αλλά με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.