Αρχική Ν. Λακωνίας Πλημμύρες στη Λακωνία λόγω κακοκαιρίας – Δοκιμάζεται ο Δήμος Ευρώτα (Βίντεο)

Πλημμύρες στη Λακωνία λόγω κακοκαιρίας – Δοκιμάζεται ο Δήμος Ευρώτα (Βίντεο)

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Ευρώτα δοκιμάζεται από την κακοκαιρία…

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν στην περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς το πρωί, διακόπηκε η διέλευση από τη γέφυρα στη Σκάλα, ενώ λίγο παρακάτω ο χείμαρρος «Βορβάς» πλημμύρισε την περιοχή.

Τα σχολεία του Δήμου Ευρώτα παρέμειναν κλειστά, ενώ ο μηχανισμός του Δήμου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος μιλώντας στην apela.gr ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε ετοιμότητα, όχι μόνο με τα μηχανήματα του Δήμου Ευρώτα, αλλά έχουμε μισθώσει και ιδιώτες. Δεν χρειάζεται πανικός στον κόσμο. Να μην κάνει άσκοπες μετακινήσεις, μόνο αν έχει κάποια επείγουσα δουλειά. Ψυχραιμία. Είχα το πρωί επικοινωνία τόσο με τον υπουργό τον κ. Αραχωβίτη, με τον κ. Τατούλη και με την κα Τζανετέα που είναι από το πρωί παρούσα εδώ στον Δήμο Ευρώτα»

Επίσης, ο κ. Βέρδος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση για κήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις ζημιές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη γέφυρα του Ευρώτα σημείωσε πως «είμαι περίπου ένα χρόνο Δήμαρχος, έχω κάνει πολλές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη, μου έχει δώσει τον λόγο του και έχουμε κάνει μια προμελέτη για να κάνουμε μία παράλληλη γέφυρα. Χρειάζεται μια καινούργια γέφυρα».

Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος Ευρώτα, μίλησε για έναν πρόσφατο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στο ποταμό Ευρώτα λέγοντας πως «μπήκε ένα συνεργείο καθαρισμού από την περιφέρεια και έκοψε κάποια δέντρα που εμπόδιζαν τη ροή των υδάτων. Ήταν μια δαπάνη των 50.000 ευρώ. Ευτυχώς έγινε και αυτό, αν δεν είχε γίνει αυτό θα ήταν πιο επικίνδυνα τα πράγματα». Τέλος, ο κ. Βέρδος τόνισε πως επειδή παγιώνονται αυτά τα καιρικά φαινόμενα, πρέπει γίνουν μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση, οριοθέτηση του «Βορβά», φράγματα και ό,τι άλλο προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις. 

Πηγή: apela.gr