Αρχική Ν. Λακωνίας Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι στη Λακωνία – Φούσκωσε ο Ευρώτας (Εικόνες)

Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι στη Λακωνία – Φούσκωσε ο Ευρώτας (Εικόνες)

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη Λακωνία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε περιοχές του δήμου Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόλβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους.

Όλα τα σχολεία σήμερα παραμένουν κλειστά, ενώ καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των πλημμυρισμένων δρόμων παρέμειναν κλειστά.Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στάθμη του Ευρώτα είναι -προς το παρόν- υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες, όσο και ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στον κάμπο της Σκάλας. Η ίδια συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους και καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Διακοπή κυκλοφορίας

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος.

O δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254) για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.

Οι πολίτες που κατοικούν στους παραποτάμιους οικισμούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Aστυνομικό Tμήμα Ευρώτα (τηλ. 27350 22223).

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία (100), Πυροσβεστική (199), ΕΚΑΒ (166), Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112). Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: lakonikos.gr