Αρχική Eπικαιρότητα Πανικός για χιλιάδες συνταξιούχους που είδαν «πετσοκομμένες» τις συντάξεις τους

Πανικός για χιλιάδες συνταξιούχους που είδαν «πετσοκομμένες» τις συντάξεις τους

Πανικός για χιλιάδες συνταξιούχους σήμερα που πήγαν στις τράπεζες για να εισπράξουν τις συντάξεις τους και διαπίστωσαν ότι τα χρήματα που είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που έπρεπε.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εργασίας, ένα από τα αρχεία του ειδικού λογισμικού «χάλασε» και έγινε λάθος σε περίπου 15.000 συντάξεις λόγω λάθους στο λογισμικό.

Συνολικά καταβλήθηκαν 2,6 εκατομμύρια συντάξεις και όπως τονίζουν από το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν έγινε μείωση γίνονται εντατικές προσπάθειες για να καταβληθεί η διαφορά.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα πληρώσουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου σήμερα Παρασκευή, όπως και τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις του εν λόγω μήνα τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.