Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: ‘Αφαντοι οι πέντε δράστες της κλοπής στο αργυροχρυσοχοείο

Καλαμάτα: ‘Αφαντοι οι πέντε δράστες της κλοπής στο αργυροχρυσοχοείο

Αφαντοι παραμένουν οι πέντε δράστες της κλοπής που έγινε σε αργυροχρυσοχοείο τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Φραντζή, στην Καλαμάτα.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν αναγνωρίσει τους δύο (έναν 29χρονο και έναν 22χρονο Ρομά από το Αριοχώρι) από τους πέντε, ενώ υπάρχουν υποψίες και για έναν τρίτο ομόφυλό τους, που μέχρι χθες ωστόσο δεν φάνηκε να επιβεβαιώνονται.

Θυμίζουμε ότι οι 5 διαρρήκτες ανασήκωσαν το ρολό, έσπασαν τη βιτρίνα και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 11.000 ευρώ. Στην καταδίωξη που ακολούθησε με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι αρχικά τυχαία είδαν ένα αυτοκίνητο να περνά με κόκκινο και το κυνήγησαν, οι δράστες τράκαραν το περιπολικό κι έτσι κατάφεραν οι 4 από αυτούς να ξεφύγουν στο χωριό Πλατύ πεζή μέσα από τα χωράφια. Ο πέμπτος, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο, στην προσπάθεια να ξεφύγει πάλεψε με τους αστυνομικούς κι έτσι είδαν ποιος είναι. Οσο για τον άλλον, αναγνωρίστηκε και από κάποιες ιδιαιτερότητες στο περπάτημα και τη σωματοδομή του, καθώς οι διαρρήκτες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Αλλωστε υπάρχουν βίντεο όπου καταγράφηκε καρέ – καρέ η δράση των 4 από αυτούς τόσο έξω όσο και μέσα στο κατάστημα, ενώ ο πέμπτος περίμενε στο αυτοκίνητο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χθες παρήλθε και το αυτόφωρο, οπότε πλέον αναμένεται ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές για τους δύο οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί. Να πούμε επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν οι συγκεκριμένοι να συμμετείχαν και σε μια παρόμοια διάρρηξη σε άλλο νομό, κάτι το οποίο διερευνάται, καθώς και να έχουν διαπράξει περισσότερες κλοπές και στη Μεσσηνία.

Πηγή: eleftheriaonline.gr