Αρχική Ν. Αρκαδίας Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους της Αρκαδίας (Βίντεο)

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους της Αρκαδίας (Βίντεο)

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/01) στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ παρουσίασε επίσημα τους υποψηφιους Δημαρχους για τους Δήμους της Αρκαδίας.

Οι υποψήφιοι είναι:
– Φράγκος Γιάννης – Δήμος Γορτυνίας
– Κατσιρούμπας Γιώργος – Δήμος Μεγαλόπολης
– Χείλαρης Νίκος – Δήμος Νότιας Κυνουρίας
– Τετώρος Βασίλης – Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
– Γούργαρης Βαγγέλης – Δήμος Τρίπολης

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τους υποψηφίους κατα τους σύντομους χαιρετισμούς τους…

Βαγγέλης Γούργαρης – Υποψήφιος για τον Δήμο Τρίπολης

Αρχικά στο βήμα ανέβηκε ο κ.Βαγγέλης Γούργαρης (συνταξιούχος της ΔΕΗ), νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος πλέον Δήμαρχος για τον Δήμο Τρίπολης, ο οποίος άσκησε κριτική στην σε όλους τους συνυποψηφίους του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι άλλοι συνδυασμοί στον Δήμο Τρίπολης, είναι όλοι στην ίδια όχθη. Είναι τόσο κοντά, που οι μετακινήσεις από τον έναν συνδυασμό στον άλλον, είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. Παυλής, Τζιούμης, Τσιαμούλος και Βόσνος, που ηγούνται ψηφοδελτίων, νωρίτερα συγκροτούσαν ενιαία παράταξη. Το ίδιο ισχύει και για Σμυρνιώτη και Κατσαφάνα. Ελπίζουν, πως θα ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο».

Ο κ.Γούργαρης αναφέρθηκε στην συνέχεια στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας πως όλοι στήριξαν την παράδοση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, παρά το ότι γνώριζαν, πως θα πενταπλασιαστούν τα τέλη, ενώ κατηγόρησε τη νυν Δημοτική Αρχή για το έγκλημα- όπως το χαρακτήρισε – της ανοιχτή χωματερής στον Άγιο Βλάση.

Τέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση του οδικού δικτύου, στα σχολεία, στις ανεμογεννήτριες, στην αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και σε άλλα θέματα, που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Γιώργος Κατσιρούμπας – Υποψήφιος στον Δήμο Μεγαλόπολης

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κατσιρούμπας Γιώργος (συνταξιούχος – εργαζόταν σε οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης) μίλησε για τα θέματα, που αφορούν στον Δήμο, στον οποίο και θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αναπτύσσοντας κυρίως ζητήματα, που άπτονται της ΔΕΗ.

«Χρόνια τώρα η περιοχή της Μεγαλόπολης είναι έρμαιο στις ορέξεις της ΔΕΗ, των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων. Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με την ασφάλεια των εργαζομένων και με τις συνθήκες γαλέρας, που επικρατούν στη ΔΕΗ», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε:

«Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οργιάζουν στο παρασκήνιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν στηρίξεις κομμάτων. Για άλλη μια φορά αναζητούν τρόπο να μας ξεγελάσουν, για να διαμορφώσουν πάλι μια Δημοτική Αρχή, που θα συνεχίσει και θα τελειώσει τους βρώμικους σχεδιασμούς τους, για να γίνει το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης χώρος υποδοχής, επεξεργασίας, καύσης και ταφής απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου ή να γίνει χώρος ταφής επικίνδυνων αποβλήτων».

Γιάννης Φράγκος – Υποψήφιος στον Δήμο Γορτυνίας

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γορτυνίας κ.Γιάννη Φράγκο (συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα Υγείας Δημητσάνας, Μεγαλόπολης, Τροπαίων), ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, έκανε λόγο για έναν Δήμο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ερήμωση, το κλείσιμο των σχολείων, το κλείσιμο υπηρεσιών και την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, λόγω των πολιτικών, που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. «Θα βγούμε μπροστά για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Πολλοί θα προσπαθήσουν, να κοροϊδέψουν και πάλι τους Γορτύνιους. Εμείς τους καλούμε, να μην ψηφίζουν τους γυρολόγους της πολιτικής, που αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τετώρος Βασίλης – Υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κ.Τετώρος Βασίλης(αγρότης). «Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη και αληθινή αντιπολίτευση στο Δήμο. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν στο πλευρό των αγροτών στους αγώνες, που δώσανε για τον δάκο και δίπλα σε εργαζόμενους, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους. Ζητάμε από τους πολίτες, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια μας, για να αποτελέσουμε αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Νίκος Χείλαρης – Υποψήφιος στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος στον Δήμο Νότιας Κυνουρίαςς, κ. Νίκος Χείλαρης (αυτοαπασχολούμενος, γραμματέας του παναρκαδικού συνδικάτου τεχνεργατών οικοδόμων) , ο οποίος μίλησε για αιολικά πάρκα, το κέντρο Υγείας και τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και τη δραματική μείωση των μαθητών, που φοιτούν στα σχολεία, κάνοντας μάλιστα λόγο για ξεκλήρισμα στην περιοχή. «Πρέπει να μπει ένα φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό μπορεί να γίνει με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση και την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση κ.Νίκου Γόντικα…

Πηγή: drt915.gr