Αρχική Ν. Αρκαδίας Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και χιλιάδες Αρκάδες στην κοπή...

Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και χιλιάδες Αρκάδες στην κοπή πίτας του βουλευτή Αρκαδίας ΝΔ Κώστα Βλάση! (Βίντεο)

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, σε μια εκδήλωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς πάνω από 2.000 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσακαι τους γύρω χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Προσκεκλημένοι ήταν οι ετεροδημότες Αρκάδες, που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, με πιο «ηχηρή» παρουσία εκείνη του τέως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Τον κ. Βλάση προλόγισαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς.

Στην ομιλία του ο κ. Βλάσης εστίασε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις τρέχουσες εξελίξεις για την Μακεδονία μας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «γράφει την τελευταία πράξη μιας άθλιας πολιτικής παράστασης φέρνοντας προς κύρωση στη Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που αναγνωρίζει στους γείτονές μας μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, μια συμφωνία κάκιστη και εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια, με την οποία διαφωνεί η πλειονότητα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βάζει την υπογραφή της στο μεγαλύτερο εθνικό «έγκλημα» διχάζοντας τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Ο βουλευτής επέμεινε στο γεγονός ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είπαν ΝΑΙ εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν πει ΟΧΙ και έκανε μια αναδρομή στη στάση των πολιτικών ηγετών Κωνσταντίνο Καραμανλή, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, που δεν υποχώρησαν στις πιέσεις και που στόχο είχαν να λύσουν και όχι απλώς να «κλείσουν» το θέμα προς όφελος της Πατρίδας μας.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε εκτενώς στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ διαφημίζει πως επανέφερε την Ελλάδα στην κανονικότητα θα ολοκληρώσει τη θητεία της με ένα αχρείαστο μνημόνιο και 100 δισ. λογαριασμό μετά την υπερήφανη αριστερή διαπραγμάτευση, με υποθηκευμένη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, με τις φυλακές να έχουν μετατραπεί σε κέντρα διερχομένων και τα πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας, με τις συλλογικότητες και τους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι αμετανόητοι στο κέντρο της Αθήνας.

Στον αντίποδα ο κ. Βλάσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2019 θα σημάνει την ανόρθωση της πατρίδας μας με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τιμιότητα και υπευθυνότητα θα οδηγήσει στους Έλληνες στο μονοπάτι που θα φέρει την Ελλάδα μας στη θέση που της αξίζει.

Ο κ. Βλάσης έκανε εκτενή αναφορά στην Αρκαδία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στην επίλυση των οποίων έχει προσπαθήσει να συμβάλει μέσα από τις πάνω από 350 παρεμβάσεις του στη βουλή αλλά και σε διάφορους φορείς. Όπως τόνισε, η αποτυχία της κυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο είναι εμφανής και στην Αρκαδία, στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα αναπτυξιακό έργο τα τελευταία χρόνια και η οποία εξελίσσεται σ’ έναν τόπο που γερνάει και μαραζώνει. Εξέφρασε όμως τη σιγουριά του πως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναφέρουν τόσο την Αρκαδία όσο και την Πατρίδα στη θέση που τους αξίζει, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, που όπως δήλωσε πρόκειται για έναν άνθρωπο καθαρό, ηθικό, επιτυχημένο και εργατικό, που θα πολεμήσει για το συμφέρον της Αρκαδίας.

Κλείνοντας σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ο κ. Βλάσης ζήτησε από τους παριστάμενους να μεταφέρουν το μήνυμα πως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα καλύτερη. Μια Ελλάδα της προκοπής και της προόδου. Μια Ελλάδα που πατάει γερά στα πόδια της, που προχωράει μπροστά και αναπτύσσεται. Μια Ελλάδα που τιμά την ιστορία της και της παραδόσεις της. Μια Ελλάδα που έχει στο παγκόσμιο στερέωμα μια θέση αντάξια του ένδοξου παρελθόντος της. Όπως τόνισε: «Αυτή την Ελλάδα δεν θα μας τη χαρίσει κανείς. Μόνοι μας θα τη φτιάξουμε λιθαράκι το λιθαράκι, όπως τόσες και τόσες φορές κάναμε ως λαός στο παρελθόν. Μαζί. Ενωμένοι και μονοιασμένοι κάτω από τις προσταγές του κοινού καλού. Μαθαίνοντας από τα λάθη και τις παραλείψεις μας.»