Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: Ξεκάθαρη απάντηση σε Νανόπουλο για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: Ξεκάθαρη απάντηση σε Νανόπουλο για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου σχολίασε τις δηλώσεις του κου Νανόπουλου που αφορούν την διακοπή των εργασιών της μονάδας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Όπως δήλωσε η εγκατάσταση και η διακοπή των εργασιών είναι ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για τον Δήμο Κορινθίων και δεν μπορεί να επιτρέψει σε κανένα να γίνει συνήγορος εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.
Εξέφρασε την άποψη ότι ο κος Νανόπουλος είτε δεν έχει καλή ενημέρωση, είτε συνειδητά αναφέρει δημόσια ψευδείς ειδήσεις.

Αναλυτικότερα, ο κος Πνευματικός ενημέρωσε ότι αναμένεται η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ σχετικά με τις ανακριβείς δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες τόνισε ότι για την έκδοση της οικοδομικής άδειας απαιτήθηκε και εξασφαλίστηκε η έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ακολούθως προχώρησε στην δημοσιοποίηση του Αριθμού Πρωτοκόλλου αυτών των εγγράφων.

Επιπλέον, κάλεσε τον κο Νανόπουλο να ανασκευάσει την δήλωση του ότι η περιοχή ανέγερσης του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων είναι αρχαιολογικός χώρος. Μια τέτοια δήλωση αφήνει ανοικτά τα περιθώρια διατύπωσης υποθέσεων ότι προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες στον Δήμο Κορινθίων, εκτός και αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες ενόψει της αναμονής έκδοσης της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Στις αναφορές του ότι χαριστικά δεν έχει εγείρει το ζήτημα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και ότι απαιτούνταν Περιβαλλοντική Μελέτη Επιπτώσεων για την ανέγερση της μονάδας, ο κος Πνευματικός τόνισε ότι αυτές τις απόψεις στηρίζουν φιλικά πρόσωπα του κου Νανόπουλου, τα οποία έχουν προσβάλει το Γενικό Πολεοδομικό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε χαρακτηριστικά «Είναι λυπηρό κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να πηγαίνουν κόντρα στον Δήμο. Δηλαδή τι επιθυμούν όλοι αυτοί να μην υπάρχει θεσμοθετημένη βιοτεχνική ζώνη στον Δήμο Κορινθίων; Να υπάρχει το παλιό σύστημα και οπουδήποτε ο καθένας να μπορούσε να χωροθετήσει και να λειτουργήσει μία βιομηχανία;»

Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να μπει μία τάξη και από εδώ και έπειτα οι νέες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που πρόκειται να λειτουργήσουν να βρίσκονται στην καθορισμένη βιομηχανική ζώνη.

Καταληκτικά, ο κος Πνευματικός επανέλαβε ότι είναι λυπηρό να γίνονται τέτοιες αναφορές σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεν έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα και η περιοχή δεν αποτελεί αρχαιολογική ζώνη.