Αρχική Ν. Αρκαδίας Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συντάσσεται με τις θέσεις της ΚΕΕΕ σχετικά με το...

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συντάσσεται με τις θέσεις της ΚΕΕΕ σχετικά με το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση»

Σε συνέχεια της παρέμβασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη Γιάννη, μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου Έβρου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας συμφωνεί απόλυτα με τις διορθωτικές αλλαγές που ζητούνται στο νέο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θεωρεί και αυτό με τη σειρά του, ότι οι προϋποθέσεις του προγράμματος για τις ΕΜΕ (Ετήσια Μονάδα Εργασίας), είναι απαγορευτικές και πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς πρόκειται ( με την παρούσα έκδοση του προγράμματος) να αποκλείσουν πλέον του 80% των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων στις επαρχίες της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική επιστολή της η ΚΕΕΕ προς τον Υπουργό, μεταξύ άλλων αναφέρει: «επειδή κατά την αξιολόγηση των προτάσεων, ο αριθμός των εργαζομένων μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσδίδει επί πλέον μόρια στις επιχειρήσεις που διαθέτουν περισσότερες ΕΜΕ, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί εκ προοιμίου τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες μπορεί να πληρούν άλλα κριτήρια σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που είναι σημαντικά για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (σημαντικά νέα).