Αρχική Ν. Λακωνίας Μητροπολίτης Ευστάθιος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή για την Ελλάδα!

Μητροπολίτης Ευστάθιος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή για την Ελλάδα!

Προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος γνωστοποιώντας του τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα της Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε στο vimaorthodoxias.gr ο Μητροπολίτης Ευστάθιος «Έστειλα στον κ. πρωθυπουργό προσωπική επιστολή που του ανέφερα τη θέση μου για το θέμα. Δεν συμφωνούμε με αυτό που συμβαίνει με τη Μακεδονία μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά όχι εις βάρος μας».

Ο Σεβασμιώτατος, όπως τονίζει το vimaorthodoxias.gr,  επανέλαβε την άποψή του πως «το Βόρεια Μακεδονία μετά από λίγο καιρό θα μείνει σκέτο Μακεδονία», ενώ αναφορικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής, σημείωσε: «Πιστεύουμε πως θα είναι μια ειρηνική και μεγάλη διαδήλωση. Η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική κι αυτό θα φωνάξει και την Κυριακή. Μακάρι να εισακουστεί. Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στο θέμα της Μακεδονίας. Και από εδώ, από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα την περιοχή μας, χιλιάδες κόσμου θα βρεθεί στην Πλατεία Συντάγματος».