Αρχική Eπικαιρότητα Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Μέχρι την Παρασκευή η...

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Μέχρι την Παρασκευή η ψηφοφορία

  • Πρόθεση του Βούτση είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής
  • Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12:00
  • Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου
  • Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται και τίθεται σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών που έχει υπογραφεί μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12:00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας. Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 17:00, με αντικείμενο επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, το Ποτάμι θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και Γραμματέα της ΚΟ, Γιώργο Μαυρωτά.