Αρχική Eπικαιρότητα Δρακόντια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Δρακόντια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αστυνομία, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα.

Εκατοντάδες πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ «συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.

Τα πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπουν ότι θα επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drone της αστυνομίας και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Οσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη. Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.