Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Μόνο επείγουσες εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Μεσσηνία: Μόνο επείγουσες εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, για επείγουσες περιπτώσεις, ξεκίνησαν προσωρινά στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή κάποιων υπαλλήλων.

Πρόκειται για περιπτώσεις αφαίρεσης αδειών και για άλλες που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την απόκτηση άδειας (διπλώματος).

Αυτό μας επεσήμανε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς, αναφέροντας ότι αυτή η προσωρινή εξυπηρέτηση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα και θα επανέλθει η αποχή απ’ όλους, αν την 1η Φεβρουαρίου δεν έχει δοθεί λύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πανελλαδική αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας που εργάζονται σ’ αυτό, έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ, την ευθύνη για την ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων οδηγών σε όλη τη χώρα (πάνω από 1.000 υπολογίζονται στη Μεσσηνία) έχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που έχει αφήσει απλήρωτους τους εξεταστές από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Η Ομοσπονδία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν έχει ακόμα τροποποιήσει το νόμο, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών. Ακόμα, επικρίνει το υπουργείο, για την απόφασή του με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών. Με βάση την απόφαση αυτή, κατά την Ομοσπονδία, “για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης υποχρεούνται να πληρώσουν και να περάσουν από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πώς θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr