Αρχική Ν. Λακωνίας Ύποπτος φάκελος στα ΕΛΤΑ Σπάρτης – Άμεση η επέμβαση της ΕΜΑΚ

Ύποπτος φάκελος στα ΕΛΤΑ Σπάρτης – Άμεση η επέμβαση της ΕΜΑΚ

Δεν έχει τελειωμό το θέμα με τους φακέλους που αποστέλλονται ταχυδρομικώς από την Ινδία, με αποδέκτες Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά στελέχη της χώρας μας.

Το πρωί της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου, γινόταν η διαλογή γραμμάτων και φακέλων στις κεντρικές αποθήκες των ΕΛΤΑ Σπάρτης, στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος.

Στην διαλογή οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν πως ένας φάκελος που προέρχεται από την Ινδία, έχει ως παραλήπτη τον Πρόεδρο του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη.

Οι εργαζόμενοι μετά την διάσταση που έχει πάρει το θέμα, ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές.

Τότε στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, το πυροσβεστικό σώμα όπου απέκλεισε την περιοχή, ενώ «σφράγισε» και τις πόρτες του κτηρίου, ώστε να μην μπει, αλλά και να μην βγει κανείς, θέτοντας το κτήριο ουσιαστικά σε καραντίνα.

Για προληπτικούς λόγους, στο σημείο κατέφθασε και ένα όχημα του ΕΚΑΒ.

Άμεση ήταν η επέμβαση από το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) που έφθασε στη Σπάρτη γύρω στις 11.30 το πρωί, προκειμένου να συνδράμει στο περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο από την Ινδία.

Προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες, οι άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. παρέλαβαν τον φάκελο, ο οποίος θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να εξεταστεί.

Πηγή: apela.gr