Αρχική Ν. Κορινθίας Ν.Τσίτουρας για Δήμο Βέλου-Βόχας: “Μετά από 9 χρόνια στασιμότητας ας αναλάβουν τα...

Ν.Τσίτουρας για Δήμο Βέλου-Βόχας: “Μετά από 9 χρόνια στασιμότητας ας αναλάβουν τα ηνία άνθρωποι με όραμα”

Οι προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα φέρουν τους Δημότες ενώπιος ενωπίω κάποιων διλημμάτων. Θέλουν μια παρωχημένη και χωρίς κανένα άλλο κίνητρο πέρα απο την επανεκλογή τους Δημοτική Αρχή ή μια Δημοτική Αρχή ικανή να αλλάξει τον Δήμου Βέλου- Βόχας; Θέλουν την στασιμότητα των 9 χρόνων να συνεχιστεί ή επιτέλους να
έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας; Ναι μετά απο 9 Χρόνια είναι η ώρα να αναλάβουν τα ηνία του, άνθρωποι με όραμα καταξιωμένοι στους χώρους που δραστηριοποιούνται, με μοναδικό κριτήριο την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη.

Βασική προϋπόθεση για εμάς είναι η δημιουργία κάποιων υποδομών που θα έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δήμος πρέπει να έχει τα μέσα να βοηθά την καθημερινότητα του ανθρώπου και όχι να την δυσκολεύει.

Άμεσες προτεραιότητές μας αποτελούν:

Δημιουργία Αγροτικού Γραφείου
Κάποιες απο τις λειτουργίες του:
• Ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα την διαδικασία ένταξης ενός αγρότη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται, τα οφέλη ένταξής του.
• Συνεργάζεται µε την Τεχνική υπηρεσία για τη μελέτη και εκτέλεση έργων τεχνικής υποδομής, τοπικής σημασίας, που αφορούν στη γεωργία και ιδίως αυτών που σχετίζονται µε την αγροτική οδοποιία.
• Ερευνά και μελετά κάθε θέμα για την ανάπτυξη της γεωργίας, καθώς και τη διατήρηση του γεωργικού πληθυσμού στις εστίες του.
• Ενημερώνει για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα χρονικά περιθώρια υποβολής δηλώσεων καταστροφής

Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Μια απο τις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δηλαδή η παροχή περισσότερων ”φροντιστηριακών” μαθημάτων δωρεάν,σε παιδιά Δημοτών που το έχουν ανάγκη. Θεωρούμε πως όλοι οι Δημότες μας θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και στην μόρφωση αλλά και να κυνηγήσουν
τα όνειρά τους. Είναι ένα έργο επιτυχημένο και εφικτό, μιας και πολλοί Δήμοι ήδη διαθέτουν.

Δημιουργία Γραφείου Ευρωπαϊκων Προγραμμάτων

Ένα τέτοιο γραφείο θα αποτελέσει θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης στον Δήμο μας. Την στιγμή που ο ίδιος ο Δήμος δεν μπορεί να απορροφήσει Ευρωπαϊκά Προγράμματα για να παράξει έργα, προτείνουμε την δημιουργία ενός γραφείου με πλήρη κατάρτιση σε αυτά ζητήματα, βοηθώντας έτσι τον Δήμο να αξιοποιήσει
προγράμματα, με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Εξίσου σημαντικό όμως αποτελεί το γεγονός ,πως αυτό το γραφείο θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την καταβολή των δικαιολογητικών, τις
προθεσμίες και γενικότερα όλη την διαδικασία, προκειμένου να μπορούν οι Δημότες να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Θεωρούμε πως τα παραπάνω αποτελούν κάποια απο τα σημαντικότερα εργαλεία μας, που θα χρησιμοποιηθούν απο τις επόμενες μέρες ανάληψης των ηνίων του Δήμου. Ο Δήμος έχει την δυνατότητα και την ευκαιρία να είναι αναπτυξιακός. Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και ευελπιστούμε πως τις προσεχείς εκλογές τα κριτήρια θα είναι με ορίζοντα το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας!

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ