Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Οι Κορίνθιοι σύντομα θα έχουν το δικό τους εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων”...

Αλ.Πνευματικός: “Οι Κορίνθιοι σύντομα θα έχουν το δικό τους εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων” (Βίντεο)

Στον χώρο που ανεγείρεται η μονάδα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων βρέθηκε σήμερα 17 Ιανουαρίου 2019 ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός.

Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ότι φιλοδοξία της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι το έργο να ολοκληρωθεί πριν τις δημοτικές εκλογές, ώστε οι πολίτες της Κορίνθου να δουν υλοποιημένες τις εγκαταστάσεις που θα δώσουν την λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επίσης, κάλεσε όσους επιδιώκουν να διοικήσουν τον Δήμο Κορινθίων, να τοποθετηθούν σχετικά με το εάν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και που συνδυαστικά με την διαλογή στην πηγή θα αποτελέσουν την οριστική λύση. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που τόσα χρόνια υπήρχε σαν ιδέα, αλλά κανείς δεν είχε επιδιώξει, καθώς βρίσκεται ενάντια σε κάποια συμφέροντα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πνευματικός «Θέλουμε να έχουμε διαχείριση με φτηνό κόστος που θα οδηγήσει πιθανόν σε μηδενικές αυξήσεις των δημοτικών τελών μας ή θέλουμε ένα πανάκριβο σύστημα, τις κεντρικές μονάδες όπως σχεδιάστηκαν με ευθύνη της Περιφέρειας και θα οδηγήσουν σε τεράστιες αυξήσεις των τελών;»

Στην περίπτωση που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πιστεύουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ευθύνη του Δήμου, τότε οφείλουν να αποδοκιμάσουν όσους έχουν προσφύγει για να σταματήσει αυτή η εγκατάσταση.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση του έργου της και ιδιαίτερα στο κομμάτι της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, λύνοντας τα προβλήματα και ξεπερνώντας τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί και έχοντας πίστη ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, δεδομένου ότι τα επιχειρήματα όσων έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, δεν είναι βάσιμα. Οι ήπιες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, δεν επιφέρουν καμία περιβαλλοντική επίπτωση ακόμη και σε όσους βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες εργασίες και να κλειστεί ο χώρος με πάνελ, ενώ έπεται η τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η διαμόρφωση του υπαίθριου περιβάλλοντα χώρου με υποδομές και υπόγεια δίκτυα, ώστε να γίνει η επίστρωση του βιομηχανικού δαπέδου και να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Για ακόμη μία φορά,ο κος Πνευματικός απηύθυνε έκκληση να στηρίξουν οι πολίτες την διαλογή στην πηγή για να οδηγηθεί ο Δήμος Κορινθίων σε ένα σύστημα λειτουργίας με όσο το δυνατόν οικονομικότερο κόστος δαπάνης για την ολοκληρωμένη διαχείριση και την εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών από αυτή την μονάδα.

Καταληκτικά, τόσο τα έργα που είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται αδιαλείπτως, όσο και οι κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που εκτελούνται σε όλο τον Δήμο, είναι η καθημερινή απάντηση του Δημάρχου Κορινθίων σε όλους όσους δηλώνουν ότι έχει κουραστεί.