Αρχική Ν. Ηλείας Με τεχνητή κατολίσθηση απομάκρυναν τεράστιους βράχους στο δρόμο που οδηγεί στο Ναό...

Με τεχνητή κατολίσθηση απομάκρυναν τεράστιους βράχους στο δρόμο που οδηγεί στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα (Βίντεο)

Με μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες, συνεργεία της Π.Ε Ηλείας με μηχανήματα έργων προκάλεσαν τεχνητές κατολισθήσεις στην Επαρχιακή Οδό Νέας Φιγαλείας – Επικουρίου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινας, στο τμήμα του οδικού άξονα Πετράλωνα – Περιβόλια της Δ.Ε Φιγαλείας, όπου πριν λίγες μέρες τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν από μεγάλο ύψος και ήταν έτοιμοι να πέσουν πάνω στο κεντρικό άξονα που οδηγεί στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με απρόβλεπτες συνέπειες και σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Τα τεχνικά συνεργεία αφού έλαβαν όλα τα μέτρα ασφαλείας κλείνοντας για αρκετή ώρα την Επαρχιακή Οδό, άρχισαν σιγά σιγά προκαλώντας τεχνητές κατολισθήσεις να ρίχνουν τα μεγάλα βράχια πάνω σε ένα στρώμα άμμου που είχαν δημιουργήσει πάνω στο δρόμο ώστε να μην προκληθούν φθορές στο οδόστρωμα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και με ασφάλεια οι βράχοι απομακρύνθηκαν από το σημείο ενώ ο δρόμος καθαρίστηκε άμεσα.

Στο σημείο παραβρέθηκαν εθελοντές πολιτικής προστασίας Φιγαλείας για παν ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Περιβολίων Δ.Ε Φιγαλείας, Ιωάννης Πολύδωρος καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πετραλώνων Δ.Ε Φιγαλείας, Χαράλαμπος Αποστολόπουλος καθώς το σημείο αποτελεί το όριο των δύο τοπικών κοινοτήτων, ο οποίος και δήλωσε στο Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας να απομακρυνθούν τα τεράστια βράχια από το σημείο καθώς ο δρόμος είναι ο κεντρικός οδικός άξονας που συνδέει την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας με το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και έχει συνεχώς κίνηση. Δεν θέλω να σκέφτομαι αν γινόταν κατολίσθηση και περνούσε κάποιο όχημα από κάτω τι θα είχε συμβεί. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και για αυτό ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία της Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας καθώς και τον αρμόδιο εργολάβο της, ο οποίος παρά τον κίνδυνο έφερε εις πέρας την αποστολή του”.

Πηγή: pna.gr