Αρχική Ν. Ηλείας Πλημμυρισμένα γραφεία και κατεστραμμένος εξοπλισμός στα γραφεία Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας

Πλημμυρισμένα γραφεία και κατεστραμμένος εξοπλισμός στα γραφεία Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν υπάλληλοι και πολίτες στο τμήμα Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της άφιξής τους στα γραφεία που βρίσκονται στον 5ο όροφο του κτηρίου της Π.Ε. Ηλείας, καθώς ο χώρος ήταν πλημμυρισμένος και ο εξοπλισμός αχρηστευμένος από την επαφή του με το νερό.

Με έκπληξη αλλά και μεγάλη απογοήτευση και θυμό, οι πρώτοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης που βρέθηκαν στο χώρο στις 07:00πμ. χθες, αντίκρισαν τους χώρους εργασίας τους να έχουν μετατραπεί σε μια «μικρή λίμνη». Το τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, το τμήμα Επαγγέλματος και Τουρισμού, το τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Απασχόλησης, το τμήμα Εμπορίου, το τμήμα Παιδείας και το τμήμα της Γραμματείας δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν εξαιτίας βραχυκυκλώματος που προκάλεσε η πλημμύρα των γραφείων που είχε ως αποτέλεσμα και τη διάλυση ενός μέρους του εξοπλισμού τους.

Πιθανή αιτία της κατάστασης αυτής ήταν τα φραγμένα λούκια στην ταράτσα της Π.Ε. Ηλείας, με αποτέλεσμα οι μεγάλες ποσότητες βροχής των τελευταίων ημερών να οδηγήσουν στην χθεσινή απογοητευτική εικόνα με τη μη λειτουργία του πρωτοκόλλου της υπηρεσίας, τη μη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από τους υπαλλήλους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και Διαγωνιστικές Διαδικασίες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τα οποία χειρίζεται η Διεύθυνση και έχουν διορία μέχρι και την Τετάρτη, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να μειώνονται συνεχώς.

Η υπηρεσία αναμένεται να παραμείνει ανενεργή τόσο σήμερα όσο και αύριο Τετάρτη, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι ζημιές που έχει υποστεί. Το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων φαίνεται να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή και δεν είναι γνωστό στην παρούσα φάση πότε θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του, ενώ αρκετά σημαντικά έγγραφα καταστράφηκαν με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η επανέκδοσή τους.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης μέσω των έντυπων μέσων για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της.

Πηγή: patrisnews.com