Αρχική Eπικαιρότητα Oλική έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα: Το ουρλιαχτό του Λύκου

Oλική έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα: Το ουρλιαχτό του Λύκου

Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου, ονομάζεται και Πανσέληνος του Λύκου. Εδώ, στις 21/1/2019, έχουμε και ολική έκλειψη Σελήνης  στο ζώδιο του Λέοντα, στη 00°51’: Το ουρλιαχτό, βγαίνει από την καρδιά.

Διότι αυτό είναι ο Λέοντας: Καρδιά. Και σε αυτή την κατακόκκινη Πανσέληνο, το ζητούμενο είναι η εξισορρόπηση συναισθήματος και λογικής. Του ‘’Εγώ’’ μας, έναντι της μεγάλης εικόνας. Του εαυτού μας μέσα στο σύνολο. Κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι σεληνιακές εκλείψεις κινητοποιούν ακόμα περισσότερο τον συναισθηματικό μας κόσμο, αυτή η ισορροπία είναι αναγκαία, ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή.

Στον χάρτη της έκλειψης, τα Φώτα βρίσκονται σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Είτε η αλήθεια είναι εκείνη που φέρνει ρήξεις, είτε οι ρήξεις είναι εκείνες που προϋποθέτουν αλήθεια, το βέβαιο είναι πως η περίοδος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ήρεμη. Η αλήθεια γίνεται ανάγκη αργά ή γρήγορα: Τα παρορμητικά ζώδια του τέλους του τρίτου δεκαημέρου και τα σταθερά των αρχών του πρώτου δεκαημέρου, το διδάσκονται (τα δεύτερα ειδικά, είναι σαν να κάνουν πρόβα για το μέλλον). Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο κάνει ακόμα σαφέστερα όλα τα παραπάνω. Είναι μέρες απαιτητικές, με την διάσπαση και την ανάγκη αλλαγής να πρωταγωνιστεί και να ωθεί τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού των πρώτων ημερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) να φύγουν από το βολικό ψέμα και τα Παρορμητικά των τελευταίων ημερών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) να αλλάξουν ό,τι έπρεπε να αλλάξει μέχρι τώρα. Για τα παραπάνω ζώδια, η σταθεροποίηση σχέσεων και καταστάσεων, δεν είναι εύκολη αυτή την εποχή.

Για την ακρίβεια μάλιστα, ο Άρης πλησιάζει να ενεργοποιήσει την προηγούμενη έκλειψη, της 6ης Ιανουαρίου. Σύντομα θα ακολουθήσει κι ο Κρόνος. Όλα μαζί, μας επιβεβαιώνουν ότι η δύσκολη περίοδος συνεχίζεται και θα πρέπει να υπάρχει προσοχή από όσους επηρεάζονται, σε προσωπικό επίπεδο. Σε κοσμικό επίπεδο, στη δύσκολη φάση που διανύουμε, λίγα μπορεί να κάνει ο καθένας από την πλευρά του. Η εκρηκτική φύση της περιόδου έχει διαφανεί εδώ και καιρό και θα συνεχίσει φυσικά να δηλώνει παρουσία και στο μέλλον, με τις ενεργοποιήσεις – φωτιά των εκλείψεων, το επόμενο διάστημα.

Αν κάτι είναι υποστηρικτικό στον χάρτη της έκλειψης, είναι η σύνοδος Αφροδίτης – Δία, σε τρίγωνο με τον Άρη. Απλά υποστηρικτικό κι όχι σωτήριο, όπως θα θέλαμε. Κι αυτό, γιατί η αντισκιά τους με τον Κρόνο λειτουργεί παράλληλα. Επίσης, υπάρχει και το τετράγωνο τους με τον Ποσειδώνα που λειτουργεί παραπλανητικά, ακόμα και απογοητευτικά… Οι δίχως αντίκρυσμα “επιταγές” θέλουν προσοχή αυτό το διάστημα, όπως και ο υπέρμετρος ιδεαλισμός που έχει ως βάση την επιπολαιότητα.

Ας επιμείνουμε στην αλήθεια. Φέρνει ρήξεις, επίπονες αλλαγές και συνειδητοποιήσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί για καιρό από εκείνη. Το ζήτημα είναι να μην προκύψει μία αλήθεια στείρα, αποστασιοποιημένη και ψυχρή, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. Αυτό είναι το στοίχημα της έκλειψης, που μας καλεί όμως να την διαπραγματευτούμε ελεγχόμενα, χωρίς υπερβολές και ακραίες αντιδράσεις και χωρίς μην έχει μπει στο ζύγι, το αποτέλεσμα των πράξεων μας, που σύντομα θα προκύψει.

πηγή : astroteam.oroskopos.gr