Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Μεγάλη κατολίσθηση μεταξύ Πηγών και Αλαγονίας

Μεσσηνία: Μεγάλη κατολίσθηση μεταξύ Πηγών και Αλαγονίας

Μεγάλη κατολίσθηση υπέστη την Παρασκευή το βράδυ ο δρόμος στον Ταύγετο, μεταξύ Πηγών – Αλαγονίας, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωριών και μεταξύ Αλαγονίας κι Αρτεμισίας.

Αιτία ήταν οι βροχές που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες. Η σύνδεση της Αλαγονίας με τον εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη γίνεται από το δρόμο του Αγροκηπίου (πριν τη “Θεοτόκο”).

Οπως σημείωσε στην “Ε” ο Τάσος Ροβολής, πρόεδρος της Αλαγονίας, πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και για ένα σημείο όπου πρέπει άμεσα να γίνει αποκατάσταση. Αλλά δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό, αφού υπάρχουν προβλήματα σε 4-5 σημεία από την Αλαγονία προς το Μαχαλά. Από εκεί δεν περνάει ΙΧ αυτοκίνητο, παρά μόνο όχημα 4Χ4. Η κυκλοφορία γίνεται από άλλους δρόμους, που είναι επικίνδυνοι. Σε άλλους αγροτικούς δρόμους υπάρχουν επίσης προβλήματα και οι τσοπάνηδες δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους. “Το πιο σοβαρό όμως από όλα είναι ότι το μισό χωριό δεν έχει ρεύμα ακόμα ως τώρα, και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον ΔΕΔΔΗΕ (τη ΔΕΗ)” τόνισε κλείνοντας.

Ο πρόεδρος των Πηγών Αποστόλης Μαρκόπουλος είπε ότι πρόβλημα υπήρξε στο ίδιο σημείο και πριν από 6-7 χρόνια, αλλά κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη. Η αποκατάσταση έγινε τότε με προχειρότητες, ενώ σήμερα υπάρχουν κι άλλα προβλήματα σε δρόμους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας έκανε γνωστό πως το σημείο αυτό, μαζί με άλλα επικίνδυνα σημεία, περιλαμβάνεται στο έργο παρέμβασης που θα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας με τη χρηματοδότηση των 3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δημοπρασία έχει γίνει, και μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Στο σημείο όπου “έφυγε” ο δρόμος προβλέπονται συρματοκιβώτια (σαρζανέτ). Ο ίδιος παρατήρησε ότι υπάρχουν και δεκάδες άλλα επικίνδυνα σημεία στους δρόμους του Ταϋγέτου, που κινδυνεύουν με κατολίσθηση. “Είναι τεράστιες οι ανάγκες στον Ταύγετο, πρόσφατα αντιμετωπίστηκε μια μικρότερης έκτασης κατολίσθηση στο δρόμο Μενινά – Περιβολάκια. Το συντομότερο θα γίνει και η αποκατάσταση του σημείου αυτού” δήλωσε ο κ. Μπάκας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr