Αρχική Ν. Αχαΐας Καλάβρυτα: Νέα χιονοστιβάδα «απειλεί» το δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο

Καλάβρυτα: Νέα χιονοστιβάδα «απειλεί» το δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο

Ειδικός από την Αυστρία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω των συνεχόμενων και παρατεταμένων χιονοπτώσεων, από επικίνδυνες χιονοστιβάδες, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στην οροσειρά, ”Αυγό”, του Χελμού, έφτασε στα Καλάβρυτα.

Οπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, εκτός από ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο, να κινδυνέψουν ακόμα και ζωές από την τεχνητή κατάρρευση των χιονοστιβάδων.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, μία από αυτές έχει ροπή προς τον δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πολιτών που κατευθύνονται προς το χιονοδρομικό, αλλά την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος.

Βασικό μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων στο Χιονοδρομικό Κέντρο, και σε δεύτερο επίπεδο να μην προκληθούν άλλες ζημιές, όπως αυτή με τον πυλώνα στην «Στύγα» που γκρεμίστηκε από την τεράστια χιονοστιβάδα που σημειώθηκε το Σάββατο.

Λόγω αυτών των χιονοστιβάδων το Χιονοδρομικό Κέντρο, παραμένει κλειστό, μέχρι την κατάρριψή τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες (Κυριακή) το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Καλαβρύτων, για τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι χιονοστιβάδες -που αποτελούν φυσικές καταστροφές- σε ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και εγκαταστάσεις, ζητήθηκε από το Σ.Τ.Ο., να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα, (έκτακτη ανάγκη, απαγόρευση κυκλοφορίας σε οδό, που επηρεάζεται κ.λπ.) για την πρόληψη και την αποφυγή τους και για τη αποκατάσταση, τυχόν, ζημιών.

Πηγή: patrastimes.gr