Αρχική Ν. Κορινθίας Γ. Ψυχογιός στην Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος: «Για μια Αυτοδιοίκηση των έργων για...

Γ. Ψυχογιός στην Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος: «Για μια Αυτοδιοίκηση των έργων για τους πολλούς και την κοινωνική συνοχή» (Βίντεο)

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος τοποθετήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίασή της. Ξεκινώντας την παρέμβασή του τόνισε ότι «το επίπεδο της Επιτροπής είναι πολύ καλό και για τους νομικούς, αλλά και για την κοινωνία που παρακολουθεί. Με αυτή τη λογική, αναφορές σαν αυτές του Αντιπροέδρου της ΝΔ δεν τιμούν καθόλου ούτε την Επιτροπή ούτε το Κοινοβούλιο».

Ημερήσια διάταξη της συζήτησης, ήταν μεταξύ άλλων και οι προτάσεις της Επιτροπής για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γ. Ψυχογιός υπογράμμισε ότι παράλληλα με την απλή αναλογική και τα τοπικά δημοψηφίσματα ή την αμεσότητα της ψήφου, η Κυβέρνηση αυτή έχει ήδη προχωρήσει και σε ισχυρές και στοχευμένες χρηματοδοτήσεις τόσο για έργα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως λειψυδρίας, βιολογικοί καθαρισμοί, σχολικά κτήρια, μηχανήματα έργου, αποκατάσταση ζημιών, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές και λοιπά έργα. Επίσης, παρατήρησε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης, για τις οποίες επιθυμεί να αναλάβουν ιδιώτες.