Αρχική Eπικαιρότητα Δεν βρέθηκαν άλλες ουσίες στους φακέλους που εστάλησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Δεν βρέθηκαν άλλες ουσίες στους φακέλους που εστάλησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Στους 31 φακέλους που εστάλησαν συνολικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσά τους και στην Κόρινθο, δεν εντοπίστηκαν σκόνη ή άλλες ουσίες, εκτός από τις ερεθιστικές που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Η ΓΓΠΠ επισημαίνει ακόμη, ότι ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις στο σύνολο των δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας, η αποστολή των φακέλων δεν φαίνεται ότι αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κακό σε ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς το γεγονός με ελαφρότητα, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις άλλες αρχές ασφαλείας, αναζητά στοιχεία για τον αποστολέα ή τους αποστολείς των φακέλων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στέλνονται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, αφού κάποιοι βρέθηκαν πριν από τις γιορτές, αλλά συνεχίζουν να φτάνουν καινούργιοι.

Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, έφτασαν τρεις φάκελοι. Ο ένας στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, τον οποίο ο πρύτανης πέταξε όπως και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής, αλλά κράτησε τα γραμματόσημα, έναν που παρελήφθη πριν από μία εβδομάδα και έναν ακόμα που έφτασε χτες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου έφτασε και ο φάκελος που εντοπίστηκε χτες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την αστυνομία.

Τρεις φάκελοι έχουν φτάσει επίσης στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, (ο ένας εστάλη σε καθηγητή και δεν έχει γραμματόσημα ούτε τόπο αποστολής, αλλά κρίθηκε ύποπτος και παρελήφθη μαζί με τους άλλους), ενώ δύο είχαν προορισμό το Mediterranean College στον ‘Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι, έχουν άγνωστο αποστολέα και φαίνεται ότι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν στη Μόρια, που φέρει ως τόπο αποστολής το Ομάν και έναν από τους τρεις στην Πάτρα, που είναι από την Ντόχα του Κατάρ.