Αρχική Ν. Αχαΐας Καλάβρυτα: Τεράστια η χθεσινή χιονοστιβάδα – Πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού! (Εικόνες)

Καλάβρυτα: Τεράστια η χθεσινή χιονοστιβάδα – Πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού! (Εικόνες)

Σε σημερινή ανακοίνωσή το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δίνει στοιχεία για την έκταση της χθεσινής χιονοστιβάδας, καθώς και το βάρος του χιονιού της, η οποία κατέστρεψε πυλώνα στον αναβατήρα της Στύγας.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η χιονοστιβάδα ήταν τεράστια, καθώς υπολογίζεται ότι έπεσε πάνω από 1.000.000 τόνοι χιονιού!

Επίσης σημειώνεται ότι είναι πολύ δύσκολη η επισκευή του αναβατήρα και αυτός δεν πρόκειται να λειτουργήσει για τους επόμενους δύο μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου αναφέρει:

«Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα.

Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερών. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.»

Πηγή: patrastimes.gr