Αρχική Eπικαιρότητα Σέχτα Ινδουιστών πίσω από τους ύποπτους φακέλους στα Πανεπιστήμια (Βίντεο)

Σέχτα Ινδουιστών πίσω από τους ύποπτους φακέλους στα Πανεπιστήμια (Βίντεο)

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη μαζική αποστολή των ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα με τα τελευταία να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΑΚΤΟ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Alpha o αριθμός έχει φτάσει τους 29 ενώ οι αρχές φοβούνται ότι θα εντοπιστούν και άλλες ύποπτες αποστολές.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα, το πρωί, κινητοποίηση των Αρχών, μετά τον εντοπισμό φακέλου, που θεωρήθηκε ύποπτος, στο κολλέγιο «Mediterranean», κοντά στο Βαρδάρη. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν μετά το πέρας της επιχείρησης, ο φάκελος έφτασε στο κολλέγιο από την Ινδία και προστέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με προέλευση την ίδια χώρα.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του κολλεγίου (παράρτημα Θεσσαλονίκης) Λία Βενιώτα, ο φάκελος έφτασε με την αλληλογραφία χθες το μεσημέρι, ενώ δεν ανέγραφε ονοματεπώνυμο αποστολέα, παρά μόνο «The President οf Mediterranean College» και μία διεύθυνση ταχυδρομικής θυρίδας στην Ινδία. «Δεν είχε ίχνος σκόνης, ήταν κλειστός και κλειστό τον παραδώσαμε στις Αρχές», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο του Alpha ωστόσο οι αρχές εξετάζουν ως αποστολέα των φακέλων μία ινδουιστική σέχτα με το όνομα «Ορθό Μονοπάτι». Η σέχτα υποστηρίζει ότι η τελική νίκη του Ισλάμ δεν είναι μέσω μουσουλμάνων αλλά μέσω των ινδουιστών και των μη μουσουλμάνων. Η σελίδα της οργάνωσης στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πλέον αλλά σε βίντεο με ομιλίες ηγετών της που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γίνονται αναφορές για παγκόσμια επικράτηση του Ισλάμ.

Η μέχρι τώρα έρευνα των αρχών έχει διαπιστώσει ότι πράγματι οι φάκελοι έχουν αποσταλεί από την Ινδία με δύο να έχουν αποσταλεί από το Κατάρ και το Ομάν. Η αστυνομία συνεργάζεται με τις αρχές της Ινδίας ενώ εξετάζει το σενάριο όλο αυτό να έχει στηθεί από μετανάστη ή μετανάστες οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα και απελάθηκαν και θα ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκδικηθούν τις ελληνικές αρχές.

Οι φάκελοι εκτός από τα φυλλάδια της ινδουιστικής οργάνωσης περιέχουν χαρτί ή γάζα εμποτισμένα με ερεθιστική ουσία κόλλας και ουσία μελανιών εκτύπωσης.