Αρχική Ν. Αρκαδίας Απεγκλωβισμός βοσκού σε ορεινή περιοχή στο Βαλτεσινίκο

Απεγκλωβισμός βοσκού σε ορεινή περιοχή στο Βαλτεσινίκο

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνιση του και στην Αρκαδία, με τα προβλήματα να αυξάνοντα με την ώρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Γιαννακούρας με ανάρτηση του στο Facebook, πως τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται ήδη στους δρόμους, για να καθαρίσουν τα χιόνια και να απομακρύνουν πεσμένα βράχια και δέντρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφερει στην ανακοίνωση του:

Η κακοκαιρία που συνεχίζεται στην Αρκαδία προκάλεσε πολλά προβλήματα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους…

Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να καθαρίσουν από τα χιόνια, να διώξουν πεσμένα βράχια και κομμένα δέντρα, ενώ παρεμβαίνουμε και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμοδιότητά μας, όπως ο απεγκλωβισμός του βοσκού σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στο Βαλτεσινίκο, η οποία επετεύχθη σήμερα το πρωί, αφού το χιόνι ήταν πάρα πολύ.

Επιπλέον το προηγούμενο διάστημα καθαρίσαμε (όσο μας επέτρεψε ο χρόνος, αφού η αρμοδιότητα ήρθε πριν λίγους μήνες στην Περιφέρεια) 50 χιλιόμετρα ρεμάτων στην Αρκαδία καθώς και αρκετές καταβόθρες.

Όσον αφορά το θέμα με τις πλημμύρες στο Ζευγολατιό-Νιχώρι προς ενημέρωση των κατοίκων έχω να πω πως ήδη εκπονείται υδραυλική μελέτη για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Επιπλέον την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα υπάρξει εργολάβος που θα κατασκευάσει έργα στο δρόμο Νιχώρι -Ζευγολατιό (με βελτίωση και του οδοστρώματος) αλλά πρέπει να επισημάνω πως δεν θα μας άφησαν ιδιοκτήτες στα αριστερά του δρόμου να κάνουμε το προηγούμενο διάστημα τις παρεμβάσεις που θέλαμε.

Πηγή: pna.gr