Αρχική Ν. Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Μεγάλη νίκη της δημοκρατικής Κορινθίας η ακύρωση εκδήλωσης της Χρυσής...

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Μεγάλη νίκη της δημοκρατικής Κορινθίας η ακύρωση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Επιμελητηρίου”

Αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη νίκη της δημοκρατικής Κορινθίας η ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης της νεοναζιστικής, ρατσιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Μάλιστα, δεν επρόκειτο απλά για μια κοπή πίτας, όπως ήταν η αρχική πληροφόρηση, αλλά για κεντρική πολιτική εκδήλωση της φασιστικής οργάνωσης, με ομιλητή τον γενικό της γραμματέα ή Φύρερ, όπως οι ίδιοι τον αποκαλούν.

Έως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό να παραχωρήθηκε χώρος θεσμικού φορέα για εκδήλωση της Χ.Α. σε άλλη περιοχή της χώρας μας ενώ η πρόσφατη αθωωτική δικαστική απόφαση για τον Δήμαρχο Πατρέων καλύπτει με θεσμικό περίβλημα όλους ώστε να μην παραχωρούν χώρους στη Χρυσή Αυγή. Οπότε, είναι καθαρά πλέον θέμα επιλογής και δημοκρατικής συνείδησης.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αρχικά επέμεινε στην ανιστόρητη, αντιδημοκρατική της απόφαση, καλυπτόμενη πίσω από θεσμικές αιτιάσεις και επικαλούμενη δημοκρατικές(!) διαδικασίες.

Λες και δεν γνωρίζει, όπως όλοι γνωρίζουν και όπως οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες ομολογούν, ότι η Χ.Α. χρησιμοποιεί τους θεσμούς και τις διαδικασίες της Δημοκρατίας με σαφή και δηλωμενο στόχο την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή φασιστικής δικτατορίας.

Λες και δεν γνωρίζει ότι είναι υπόδικη ως εγκληματική οργάνωση ενδεδυμένη τον μανδύα κόμματος, με κατηγορίες για δολοφονίες και ρατσιστικές επιθέσεις.

Τα κόμματα δεν θέτουν εκτός νόμου άλλα κόμματα, ούτε τα κόμματα βάζουν άλλα κόμματα στην φυλακή. Στην λογική της μη νομιμοποίησης και μη αποδοχής του ακροδεξιού μορφώματος, οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν σε Ερωτήσεις της Χ.Α. στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και οι βουλευτές της Χ.Α. αποκλείονται από διεθνείς κοινοβουλευτικές αποστολές. Τυχόν λάθη που έχουν γίνει δεν αναιρούν αυτή την σταθερή μας γραμμή.

Η απομόνωση και περιθωριοποίηση όσων ευαγγελίζονται το μίσος, τη βία, την φυλετική καθαρότητα, όσων υμνούν τους ναζί που έκαψαν τα χωριά μας και έσφαξαν τους παππούδες μας, είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη που σέβεται τις ανθρωπιστικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Σε όποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου και αν ανήκει. Λογικές Πόντιου Πιλάτου, μισόλογα και υπεκφυγές εκθέτουν όσους δεν πήραν καθαρή θέση.

Μετά το κύμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που πρώτος, έγκαιρα και με σαφήνεια έβαλε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις, η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε τελικά να ακυρώσει την αρχική της απόφαση. Όχι όμως γιατί αναγνώρισε το λάθος της αρχικής επιλογής, αλλά επικαλούμενη μόνο τον (υπαρκτό) κίνδυνο επεισοδίων. Αυτό υποδηλώνει ένα έλλειμμα που μας προβληματίζει και μας κάνει να επανεξετάζουμε τη θέση μας για μια σειρά θεμάτων. Το επόμενο διάστημα, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας θα επανεξετάσουν την σχέση του με την επιμελητηριακή παράταξη Νέα Εποχή, στη βάση της στάσης των μελών της στο συγκεκριμένο θέμα και μιας γενικότερης αποτίμησης της λειτουργίας της.

Ας μείνουμε τώρα στην ακύρωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής που συνιστά μεγάλη νίκη των δημοκρατικών πολιτών της Κορινθίας. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε απόπειρα ξεπλύματος των νεοναζί, πίσω από οποιονδήποτε μανδύα «θεσμικής ίσης μεταχείρισης».

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ