Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Καταπτώσεις βράχων, κομμένα δέντρα και εγκλωβισμοί από την “Υπατία”

Αρκαδία: Καταπτώσεις βράχων, κομμένα δέντρα και εγκλωβισμοί από την “Υπατία”

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην Αρκαδία από το νέο κύμα της κακοκαιρίας, την “Υπατία”, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 μεταξύ των προβλημάτων που προκλήθηκαν ήταν ο αποκλεισμός οδηγού στο δρόμο Αλωνίσταινα -Βυτίνα, λόγω του χιονιού. Ο οδηγός που δεν είναι από την Αρκαδία, θέλησε να μεταβεί στη Βυτίνα και το GPS του έδειξε το συγκεκριμένο δρόμο, που όμως έχει θέμα με το χιόνι.

Τελικά με την παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας ο οδηγός απεγκλωβίστηκε.

Αύριο θα γίνει προσπάθεια απεγκλωβισμού και κτηνοτρόφου στο Βαλτεσινίκο, αφού το ποιμνιοστάσιο του βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και δεν ήταν εύκολο, να πλησιάσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα σήμερα.

Επίσης είχαμε καταπτώσεις βράχων στο δρόμο Καστρί προς Δολιανά στο ύψος του Δραγουνίου, στο γέφυρα Κοκλαμά έπεσαν μεγάλα δέντρα (πεύκα) και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής από τα Τρόπαια για να μετακινήσει τα δέντρα που είχαν πέσει στο δρόμο. Πτώσεις δέντρων είχαμε και στο Χρυσοβίτσι, καθώς και στο δρόμο Τρίπολης- Σπάρτης (σε δύο σημεία), πριν και μετά τα Λαγκάδια είχαμε καταπτώσεις βράχων.

Να σημειώσουμε πως λόγω του μεγάλου ύψους βροχής σε πολλά μέρη της Αρκαδίας είχαμε μεγάλες συσσωρεύσεις υδάτων, ενώ η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι αυξημένη αφού η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Πηγή: drt915.gr