Αρχική Eπικαιρότητα Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι – Εμφανίζουν «δικιά» τους την Κρήτη και...

Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι – Εμφανίζουν «δικιά» τους την Κρήτη και επικαλούνται χάρτες

Το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας συνεχίζεται μόνο που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια… Το δημοσίευμα της Sozku είναι ενδεικτικό, καθώς εμφανίζει την Κρήτη ως τουρκικό έδαφος, υποστηρίζοντας ότι από καμία διεθνή συνθήκη δεν προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί ανήκει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

β. Πουθενά στη Συνθήκη της Αθήνας δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εγκατάλειψη της Κρήτης, η οποία δίνεται ή δεσμεύεται στην Ελλάδα. Η Συνθήκη της Λωζάνης η οποία υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, αναφέρει ότι μόνο το 1/4 της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα.

γ. Η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.

Πηγή: Militaire.gr