Αρχική Ν. Αρκαδίας Συζήτηση στο Λεβίδι για την Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής (Βίντεο)

Συζήτηση στο Λεβίδι για την Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής (Βίντεο)

Συνάντηση-συζήτηση, το βράδυ της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Μουσείου Παπαναστασίου, για την δημιουργία κτηνιατρικής σχολής στο Λεβίδι.

Το αίτημα για δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στο Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Λεβίδι, αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στην πρωτοβουλία της Κίνησης – Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Στήριξη ώς προς την Ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση που έγινε στο Λεβίδι (Μουσείο Παπαναστασίου) που ήταν κατάμεστο, δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το εγχείρημα.

Πρόκειται για μία αναγκαιότητα όπως δήλωσαν όσοι μίλησαν σε αυτή τη συνάντηση, για κάτι που το θέλουν οι παραγωγοί, αφού η κτηνοτροφία και η γεωργία για να αναπτυχθούν χρειάζονται γνώση.

Πρέπει να συνδεθεί η παραγωγή με την επιστήμη. Δεν γίνεται να μένουμε σε περασμένες εποχές που δεν είχαμε γνώσεις και φυτεύαμε προϊόντα ή είχαμε ζώα χωρίς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών.

Μίλησαν στην κάμερα της drt915.gr o Κτηνίατρος, Δρ. Κουμαρέλας Ιωάννης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Παυλής, ο αντιπρύτανης του ΠΑΠΕΛ κ. Λέπουρας Γεώργιος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Τάσος Παπαζαχαρίας, Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης κ Σταμάτης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Τρίπολη Αύριο” κ Κώστας Τσιούμης, Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ ιωάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα” κ Νίκος Τσιαμούλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Πηγή: drt915.gr