Αρχική Ν. Λακωνίας Αναβλήθηκε η επίσκεψη των λακωνικών φορέων στον Υπουργό Παιδείας

Αναβλήθηκε η επίσκεψη των λακωνικών φορέων στον Υπουργό Παιδείας

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Σπάρτης, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου συνάντηση των θεσμικών φορέων της Σπάρτης με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους του Γραφείου του κ. Υπουργού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σπάρτης στη σχετική ανακοίνωσή του «θα επιδιώξουμε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου:

• να εκφράσουμε εκ του σύνεγγυς τις απόψεις μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που λειτουργούν στη Σπάρτη. Απόψεις που εκφράζουν και τη θέληση των πολιτών της Σπάρτης και διατυπώνονται από τις 7.000 και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 5 ημερών.
• να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος και οι Φορείς της Λακωνίας θα συμμετέχουν στο διάλογο και με συγκεκριμένες προτάσεις θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο και τη Σπάρτη».

Η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης έχει ως εξής:

Με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης των φορέων στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και την επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Σπάρτης και κοινοποιήθηκε και στους άλλους φορείς του Νομού θεωρούμε ότι:

Η ομόφωνη θέληση των φορέων και πολιτών για την παραμονή των σχολών στην πόλη μας και η διεκδίκηση και νέων τμημάτων που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέδωσαν.

Η επιστολή του κ. Υπουργού προδιαγράφει τους χειρισμούς του και μάλιστα αναφέρει ότι «Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της Επιτροπής θα σας παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση από την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και από τους πρυτάνεις των δύο Ιδρυμάτων ώστε να μας εκφράσετε τις απόψεις σας. Το μέλλον της Ανωτάτης εκπαίδευσης στη χώρα μας θα σχεδιαστεί ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς φορείς και το ΥΠΕΘ και δεν θα γίνει όπως τις προηγούμενες δεκαετίες με βάση συμφέροντα και πιέσεις που δεν έχουν σχέση με την ακαδημαϊκότητα.

Το ΥΠΠΕΘ κατανοεί τις τοπικές ανάγκες και τις ανησυχίες της κοινωνίας στην Λακωνία και προτείνει τρόπους για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού ….»

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 συνάντηση των θεσμικών φορέων της Σπάρτης με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου, που αφορά στον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους του Γραφείου του κου Υπουργού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, στη Βουλή, όπου συζητείται το Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Θα επιδιώξουμε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου:
• να εκφράσουμε εκ του σύνεγγυς τις απόψεις μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που λειτουργούν στη Σπάρτη. Απόψεις που εκφράζουν και τη θέληση των πολιτών της Σπάρτης και διατυπώνονται από τις 7.000 και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 5 ημερών.
• να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος και οι Φορείς της Λακωνίας θα συμμετέχουν στο διάλογο και με συγκεκριμένες προτάσεις θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο και τη Σπάρτη.

Ευχαριστούμε τους φορείς και τους Πολίτες της Σπάρτης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συλλογή υπογραφών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η Σπάρτη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πηγή: apela.gr