Αρχική Eπικαιρότητα Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε ΣΚΑΪ και Καθημερινή από την Ομάδα...

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε ΣΚΑΪ και Καθημερινή από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή έγινε, σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ευθύνη για την επίθεση την αναλαμβάνει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. «Ξημερώματα Δευτέρας 17/12 τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος έξω από τις εγκαταστάσεις που συστεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή», αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως γύρω από την ενέργειά μας αυτή θα αναπτυχθεί μια χυδαία παραφιλολογία, θα μας κατηγορήσουν πως θέλουμε να φιμώσουμε την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, να τρομοκρατήσουμε τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ», συμπληρώνεται σ’ αυτή.

Για την επίθεση που είχε γίνει στις 17 Δεκεμβρίου του 2018 χρησιμοποιήθηκε βόμβα 7 έως 10 κιλών και η εκρηκτική της ύλη ήταν ζελατινοδυναμίτιδα με νιτρινικό αμμώνιο και ΤΝΤ. Η βόμβα τοποθετήθηκε σε σακίδιο πάνω στο κιγκλίδωμα δρόμου με τάι ραπ ή μεταλλικό λουκέτο μοτοσικλέτας. Ο δρόμος βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του ΣΚΑΪ και καταλήγει σε στοά.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για «πάρα πολύ επαγγελματικό χτύπημα» επισημαίνοντας ότι στην έκταση των ζημιών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βοηθάει να εκτονωθεί το ωστικό κύμα προς τη μια πλευρά.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν κατά πάσα πιθανότητα αυτοκίνητο ή βαν. Ανδρες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί εξετάζουν εξονυχιστικά το κτήριο που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές αλλά και την γύρω περιοχή.