Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Ποιοτικό πόσιμο νερό θα πίνουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Άσσου-Λεχαίου”...

Αλ.Πνευματικός: “Ποιοτικό πόσιμο νερό θα πίνουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Άσσου-Λεχαίου” (Βίντεο)

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, μίλησε στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα» για ένα ακόμη έργο που έφερε εις πέρας.

Ο λόγος για το έργο υδροδότησης όλης της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου με πόσιμο νερό από τη Στυμφαλία.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι μετά από 20 μέρες δοκιμαστικής τροφοδότησης νερού από την Στυμφαλία στην Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου και μετά από την ολοκλήρωση των επιπρόσθετων ελέγχων, σήμερα «είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το νερό σε όλη τη Δημοτική Ενότητα είναι πόσιμο και αυτό προκύπτει και από μετρήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από διαπιστευμένο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης».

«Ήδη οι κάτοικοι βλέπουν τη διαφορά στις βρύσες, βλέπουν να τρέχει νερό που είναι πιο ποιοτικό, ένα νερό που δεν έχει καμία σκληρότητα σχεδόν, τα διαλυμένα στερεά έχουν έρθει στα επίπεδα της Κορίνθου».

Το νερό λοιπόν είναι πόσιμο, το λέω κατηγορηματικά αυτό και τονίζω ότι τα έργα που έχουν γίνει και τα συστήματα παρακολούθησης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διασφαλίζουν ότι θα υπάρχει ποιοτικό πόσιμο νερό από εδώ και πέρα.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι τα έργα εκτελούνται αθόρυβα, αλλά με επιτυχία, για αυτό κάποιοι να μην το εκλαμβάνουν ως αδυναμία το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν διατυμπανίζει τις εργασίες της.

Απαντώντας στον κύριο Νανόπουλο, ο οποίος στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για ύδρευση και ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου, τόνισε ότι εκεί το θέμα έχει λυθεί.

«Δεν επιτρέπεται ο επικεφαλής της μειοψηφίας να μην ξέρει ότι χρήματα για έργα που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση δεν μπαίνουν στον προϋπολογισμού του Δήμου, αλλά μπαίνουν πάντα στον προϋπολογισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης».

«Αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού» τόνισε ο κ. Πνευματικός.

«Είναι απαράδεκτο κάποιοι να υποβαθμίζουν αυτό το μεγάλο έργο της υδροδότησης. Παραλάβαμε έναν Δήμο εντελώς άνυδρο και λύνουμε το πρόβλημα της επάρκειας από την πρώτη στιγμή, από το 2011, για να έχουμε παντού ποιοτικό, πόσιμο νερό. Είναι μεγάλο επίτευγμα και δεν θα το υποβαθμίσει κανένας» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ο κ. Πνευματικός έκλεισε δίνοντας μία συμβουλή στους αντιπάλους του ενόψει των δημοτικών εκλογών «ας μην παίξουν έτσι, γιατί όλοι όσοι έπαιξαν απέναντι στο μεγάλο μας έργο για την υδροδότηση βγήκαν ζημιωμένοι, γιατί το μόνο που έκαναν ήταν να προβάλουν ακόμη περισσότερο το επίτευγμά μας να έχει ποιοτικό, πόσιμο νερό όλος ο Δήμος Κορινθίων».