Αρχική Ν. Κορινθίας Χ.Μαρίνης: “Συνένοχοι ο Δήμος Λουτρακίου και το Δ.Σ. της Διώρυγας για την...

Χ.Μαρίνης: “Συνένοχοι ο Δήμος Λουτρακίου και το Δ.Σ. της Διώρυγας για την παράνομη κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου στον Ισθμό” (Βίντεο)

Για την παράνομη κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου στον Ισθμό και κατ’ επέκταση στην παράνομη ηλεκτροδότησή του, αναφέρθηκε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Κορινθίας, Χάρης Μαρίνης.

Μάλιστα σε σχετική του επιστολή για το θέμα, αναφέρει τα εξής:

Παρ’όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έγγραφες καταγγελίες που έχουν γίνει στις αρμόδιες Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λουτρακίου (Πολεοδομία), παρόλο που έχουν εκδοθεί δυο εντολές αποξήλωσης και απομάκρυνσης της συγκεκριμένης κατασκευής με ημερομηνίες, α) την 16/10 /2018 και β) την 31/12/2018 αντίστοιχα, ο κατά τα έγγραφα φερόμενος ως διαχειριστής της παράνομης λυόμενης κατασκευής την οποία κατονομάζουν info kiosk κ. Σπύρος Καραβούλης, η Διοίκηση της Διώρυγας στον χώρο της όποιας έχει εγκατασταθεί παράνομα το info kiosk, παραχωρώντας παράνομα και χωρίς κανένα παραστατικό τα πάνελ της λυόμενης κατασκευής και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου, η οποία έχει εκδώσει μια παράνομη άδεια εργασιών μικρής κλίμακας με αναδρομική ισχύ, αρνούνται να τηρήσουν τον νόμο και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που αυτή η ίδια υπηρεσία έχει εκδώσει.

Ο δε κ Καραβούλης αγνοεί την Λαϊκή ρήση, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού για να πράξει το αυτονόητο.

Οι λόγοι που εμείς λέμε ότι η κατασκευή είναι παράνομη είναι οι έξης:

1) Η Διώρυγα διέπεται από το Βασιλικό Διάταγμα του 1970 της 29/05/1970 και συγκεκριμένα του άρθρου περί δομήσεως παρά την Διώρυγα Κορίνθου που απαγορεύει κάθε είδους δόμηση έως τα 120 μ + 5μ από τον άξονα της.
2) Υπάρχουν δυο έγγραφα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, βάσει των οποίων το info kiosk θα έπρεπε να απομακρυνθεί την 16/10/2018 ή την 31/12/2018 αντίστοιχα.
3) Η ερμηνεία της Νομικής γνωμοδότησης στην οποίαν αναφέρεται ότι θα έπρεπε να έχουν τηρήσει το Β.Δ του 1970 στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι έως τα 120+5 μετρά από τον άξονα της Διώρυγα απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση.