Αρχική Eπικαιρότητα Αχτσιόγλου: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού

Αχτσιόγλου: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού

«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA τόνισε ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 370.000 θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορά «ανθρώπους οι οποίοι έκλεισαν την επιχείρησή τους, ήταν αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα επιχορηγήσουμε μέσω του ΟΑΕΔ περίπου 5.000 ανέργους, προκειμένου να αρχίσουν ξανά την οικονομική τους δραστηριότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η επιτροπεία έχει τελειώσει και η έξοδος από τα μνημόνια ήταν απολύτως καθαρή. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι αυτό που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή η διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου».

Επίσης, αναφερόμενη στις συντάξεις, σημείωσε: «το γεγονός ότι 620.000 συνταξιούχοι παίρνουν αύξηση το 2019 επειδή υπολογίζεται με νέο τρόπο η σύνταξή τους, μαρτυρά ακριβώς ότι και προστατέψαμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις -ακυρώσαμε το μέτρο της περικοπής της προσωπικής διαφοράς- και ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τα χαμηλά εισοδήματα, σημειωτέον ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχίζονται κάθε χρονιά για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, επισήμανε ότι «πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όλοι οι όροι, για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε και ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάτι που έχει νόημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Η Υπουργός Εργασίας τόνισε, τέλος, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ενώ σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του και εξακολουθεί να σύρεται μονίμως πίσω από τη Ν.Δ.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ