Αρχική Eπικαιρότητα ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΣΝΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΝΤΡΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ)

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΣΝΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΝΤΡΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2019

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΣΝΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΝΤΡΑ(ΟΝ) ΜΑΧΜΟΥΝΤ-ΣΕΙΚΙ(ΕΠ)

Η περιπέτεια της Μαχμούντ-Σείκι(επ.) Χάσνα(ον.),17 ετών και της Μαχμούντ-Σείκι(επ) Σίντρα(ον), 16 ετών, έληξε αίσια σήμερα 6/1/2019, απογευματινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων που τις αναζητούσαν.

Οι ανήλικες βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εύχεται αυτή να είναι η τελευταία περιπέτεια για την Χάσνα και την Σίντρα, καθώς κάθε φορά που ένα παιδί πρόσφυγας βρίσκεται στο δρόμο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσει θύμα διακινητών.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Την ίδια ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας της ανήλικης Χάσνα και της ανήλικης Σίντρα ,θα μπορούσαν να έχουν και άλλες εξαφανίσεις παιδιών προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα μας αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε έγκαιρα και έγκυρα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα και με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού:http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
e mail: 116000@hamogelo.gr