Αρχική Eπικαιρότητα Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας μετά την απολογία του – Η κόρη...

Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας μετά την απολογία του – Η κόρη τον είχε καταγγείλει ένα χρόνο πριν

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 52χρονος καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος της Κέρκυρας.

O παιδοκτόνος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της ανακρίτριας Πρωτοδικών Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε μεταμελημένος.

Είπε μάλιστα ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και «δεν επιδιώκω αναγνώριση ελαφρυντικών για την πράξη μου».

Υποστήριξε ότι στο παρελθόν δεν είχε ασκήσει ούτε σωματική ούτε ψυχολογική βία στην κόρη του και όλα αυτά τα χρόνια που τη μεγάλωνε, στάθηκε πραγματικά και ως πατέρας στο πλευρό της. Παράλληλα υποστήριξε πως έχασε τα λογικά του όταν άρπαξε το λοστό και δεν έλεγχε τις πράξεις του.

Ο 52χρονος αιτήθηκε ψυχιατρική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η ψυχική και πνευματική του υγεία.

Ο 52χρονος, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με την 29χρονη, την χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο (σιδερόβεργα) στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Το κορίτσι, δεν «συμμορφωνόταν» στις απαιτήσεις του πατέρα της να διαλύσει την σχέση της και συνέχιζε να βλέπει τον Αφγανό.

Η καταγγελία της 29χρονης

Ένα χρόνο πριν τη δολοφονία, η 29χρονη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο 52χρονος εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε η κοπέλα και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.

Η κοπέλα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρα της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της. «Ήθελε με τη βία να την βάλει στο αυτοκίνητο και να αναχωρήσουν. Εκείνη αντιδρούσε, δεν συμφωνούσε.

Και τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν», δήλωσε στο Open ως προς το περιστατικό ο δικηγόρος του 52χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 52χρονος πηγαίνει στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του. Δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά.