Αρχική Ν. Κορινθίας Έληξε προσωρινά η απεργία πείνας των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους

Έληξε προσωρινά η απεργία πείνας των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους

Εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο 5/1/19) στο θέμα της απεργίας πείνας που είχαν ξεκινήσει οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ξενοδοχείο “ΗΛΙΟΧΑΡΗ”, στους Αγίους Θεοδώρους.

Συγκεκριμένα έπειτα από την παρέμβαση του κυρίου Κώστα Ξυνογαλά, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος κατέφθασε στις δύο το μεσημέρι έξω από το Ξενοδοχείο ΗΛΙΟΧΑΡΗ, ήρθε σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τους πρόσφυγες και άκουσε τα αιτήματα τους, προκειμένου να λήξει η απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει.

Τα παράπονα τα οποία διατύπωσαν οι πρόσφυγες αφορούν προβλήματα σχετικά με την ποιότητα του φαγητού τους, που τους προμηθεύει κάποια ιδιωτική εταιρία, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εντός του ξενοδοχείου (δεν υπάρχει ιατρική ομάδα για τα περίπου 400 άτομα μεταξύ αυτών και 100 περίπου ανήλικα παιδιά), η ποιότητα του νερού, αλλά και η καταβολή εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κύριος Ξυνογαλάς αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους, ανανέωσε το ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να δώσει λύσεις στα αιτήματα που του κατατέθηκαν.

Έως την ημέρα αυτή η απεργία πείνας που είχαν θέσει σε εφαρμογή οι πρόσφυγες, δε θα συνεχισθεί.

Πηγή: atnews.gr