Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Χιόνια σε Πιτίτσα,Σελά,Ρίον και Άγιο Bασίλειο έφερε η «Σοφία»-Το…απόλυτο λευκό σε...

Πάτρα: Χιόνια σε Πιτίτσα,Σελά,Ρίον και Άγιο Bασίλειο έφερε η «Σοφία»-Το…απόλυτο λευκό σε Καλάβρυτα,Ορεινή Ναυπακτία

Η «Σοφία» έντυσε στα λευκά όλο τoν ημιορεινό και ορεινό όγκο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας δημιουργώντας όπως αναμενόταν άλλωστε σωρεία προβλημάτων.

Το χαμηλό βαρομετρικό που πλήττει την περιοχή από χθες το βράδυ δημιούργησε προβλήματα ακόμα και σε περιοχές προαστίων της Πάτρας όπως Πιτίτσα, Σελά ,Αργυρά – όπου από χθες το μεσημέρι όπως ενημέρωσε το patrastimes είχε αρχίσει να χιονίζει – και Ρίον, ενώ στο ύψος του Αγίου Βασιλείου χθες το βράδυ είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση και για τον καθαρισμό του δρόμου το δίκτυο της Ολυμπίας οδού χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων.

Οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο προκειμένου να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα.

Τη νύχτα χιόνιζε συνεχώς σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων αλλά και στην Ορεινή Αιγιάλεια ενώ στα λευκά και με σοβαρά προβλήματα είναι για δεύτερη ημέρα πολλές περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας με 9 χωριά να είναι σχεδόν αποκλεισμένα.

Χθες το απόγευμα χρειάστηκε η επέμβαση του δήμου Aποδοτίας με μηχανήματα προκειμένου να απεγκλωβιστεί εξαμελής οικογένεια από τα χιόνια όπου καθηλώθηκε όταν το σύστημα με ειδικά πανιά που χρησιμοποίησε για την αντιολίσθηση σκίστηκε με αποτέλεσμα το όχημα τους να ακινητοποιηθεί.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος και των δήμων στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία έχουν ανάγκη λαβή αναλάβει δύσκολο έργο της διατήρησης ανοικτών των βασικών οδικών αρτηριών.

Πηγή: patrastimes.gr