Αρχική Eπικαιρότητα «Με έσπρωξε για να μην χτυπήσει εμένα η σφαίρα» – Συγκλονίζει η...

«Με έσπρωξε για να μην χτυπήσει εμένα η σφαίρα» – Συγκλονίζει η φίλη του 20χρονου που δολοφονήθηκε στον Πειραιά

«Με έσπρωξε για να γλιτώσω και χτυπήθηκε εκείνος από την σφαίρα» δήλωσε σοκαρισμένη στην κάμερα του ΣΚΑΙ, η σύντροφος του νεαρού άνδρα που έχασε την ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε κατά την διάρκεια τσακωμού, έξω από κέντρο διασκέδασης του Πειραιά, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

« Η σφαίρα ερχόταν σε εμένα, αλλά ο Ηλίας με έσπρωξε και χτύπησε εκείνον» αναφέρει η κοπέλα, διευκρινίζοντας πως δεν είχαν σχέσεις με τον δράστη και την παρέα του, ωστόσο τους γνώριζε εξ όψεως καθώς τους είχε δει να κινούνται στην Περιοχή του Πειραιά. «Αν τους γνώριζα δεν θα ζούσαν τώρα» πρόσθεσε.

Το θύμα ταυτοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, και είναι ένας 20χρονος Ελληνας που διέμενε στη Νίκαια. Ο Εικοσάχρονος άνδρας μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από σφαίρα στο στήθος, γύρω στις 04.00 από την οδό Κολοκοτρώνη 115 στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

«Είδα έναν αιμόφυρτο άνδρα που βρισκόταν μπροστά στο νυχτερινό μαγαζί. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο. Μαζί του ήταν μία κοπέλα, ξυπόλητη. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και μετά έφτασαν αρκετά περιπολικά και απέκλεισαν το σημείο», λέει αυτόπτης μάρτυρας και προσθέτει: «Η κοπέλα φώναζε βοήθεια, τα είχε «χαμένα» και έλεγε τον σκότωσαν. Δεν είδα που ήταν χτυπημένος».

Ο δράστης ακόμη δεν έχει συλληφθεί και οι πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του φονικού διίστανται. Άλλοι λένε ότι αυτό έγινε για μία ασήμαντη αφορμή που ήταν απλά ένα σκούντηγμα την ώρα που έμπαινε στο μαγαζί.

Μάλιστα από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο δράστης είπε στο θύμα του «έλα έξω να τα πούμε». Ο νεαρός βγήκε έξω και ο άγνωστος τον πυροβόλησε εξ’ επαφής. Στο σημείο απ΄ όπου μεταφέρθηκε ο άνδρας βρέθηκαν δύο κάλυκες από πιστόλι.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν μια πρώτη επαφή με συγγενείς του δράστη και γίνονται διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να παραδοθεί.