Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αναβρασμός στη Μεσσήνη μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς

Αναβρασμός στη Μεσσήνη μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς

Πρωί, λίγο μετά τις 10, μια οικογένεια Ρομά βγαίνει στη Μεσσήνη με όπλα και δυο αυτοκίνητα, στην οδό Μπούκας. Περιμένουν έναν ομόφυλό τους και τον κλείνουν με το αυτοκίνητο. Εκείνος ξεφεύγει, αλλά τότε ρίχνουν έναν πυροβολισμό με καραμπίνα στον αέρα – και έναν ακόμα προς το αγροτικό του.

Αυτό γίνεται στο μέσο περίπου της οδού Μπούκας, εκεί που είναι το σούπερ μάρκετ και παραδίπλα ένα ιατρικό διαγνωστικό κέντρο, όχι μακριά από την κεντρική πλατεία και τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης. Ο δρόμος είναι πολυσύχναστος και οι περαστικοί πανικοβάλλονται, ενώ κάποιος από αυτούς, πεζός, διερχόμενος οδηγός ή πελάτης σε κατάστημα, θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί.

Οσον αφορά το περιστατικό, από τον τρόπο που έγινε φαίνεται ότι οι Ρομά με δύο αγροτικά αυτοκίνητα (στα οποία επέβαιναν ο οδηγός και από δύο στην καρότσα του κάθε φορτηγού) περίμεναν τον ομόφυλό τους ο οποίος είναι και πρώτος τους ξάδερφος. Ο ένας μόλις είδε να έρχεται ο ξάδελφός τους με το αγροτικό του, όπου μέσα είχε και τη γυναίκα του, έκανε να τον κλείσει με το αυτοκίνητο. Οι δύο από τους Ρομά στην καρότσα (πατέρας και γιος) ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, και σύμφωνα με την Αστυνομία αφού ο άλλος δεν σταμάτησε έριξαν έναν πυροβολισμό στον αέρα και έναν προς το αγροτικό του, τρομοκρατώντας τους πάντες.

Οπως μάθαμε, είναι μια ιστορία που κρατάει χρόνια μεταξύ τους – και χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαλαν τα όπλα για να πυροβοληθούν μεταξύ τους. Δεν πάει άλλωστε καιρός που έγινε το ίδιο στην οδό Αβέρωφ στη Μεσσήνη, με τα σκάγια να καταλήγουν στο παράθυρο γειτονικού σπιτιού. Χθες μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό που έγινε να ήταν… αντίποινα για εκείνο το επεισόδιο, παρόλο που στο μεταξύ η Αστυνομία έχει κάνει εφόδους και ελέγχους στα σπίτια τους, για να βρει τα όπλα.

Πάντως η… βεντέτα κρατάει καλά μεταξύ τους, και έτσι όταν ο παθών κατάλαβε ότι του την έχουν στημένη, γκάζωσε και τους ξέφυγε προς την εθνική Καλαμάτας – Πύλου. Στα φανάρια, στη διασταύρωση της Μπούκας με την εθνική, έστριψε αριστερά με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε ένας ακόμα πυροβολισμός προς το αγροτικό, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, αφού τα δύο αγροτικά των εξαδέλφων του τον κυνήγησαν.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Μεσσήνης προκλήθηκε μεγάλος πανικός και η Αστυνομία κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις ενώ ακολούθησε και σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης. Ο κυνηγημένος Ρομά κατάφερε τελικά να ξεφύγει και έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ οι διώκτες του καταζητούνται.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, όπου στα προ ημερησίας διάταξης θέματα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος προκάλεσε συζήτηση για το πρωινό περιστατικό. Οι αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις του Γ. Αθανασόπουλου με τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη ήταν έντονες, αν και ο δήμαρχος δεν αρνήθηκε ότι πρόκειται για ένα ανησυχητικό περιστατικό, αφού έπεσαν πυροβολισμοί σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Είπε, ωστόσο, ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εγκληματικότητα στη Μεσσήνη έχει μειωθεί αισθητά, ενώ κατέληξαν στην απόφαση σήμερα, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία να επισκεφτεί στο γραφείο του τον διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ

Το προηγούμενο βράδυ της Πέμπτης είχε προηγηθεί ένα άλλο, άσχετο με το χθεσινό επεισόδιο, στον καταυλισμό της Μπιρμπίτας. Εγινε μεταξύ δύο αδελφών μετά τις 10 το βράδυ, με τον έναν αδελφό να καταλήγει στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας γιατί ο άλλος προσπάθησε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο. Κι αφού δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά (βγήκε από το Νοσοκομείο γιατί δεν είχε κάτι το ανησυχητικό), ξέσπασε τη μανία του στο αυτοκίνητο του αδελφού του και… εξαφανίστηκε.