Αρχική Ν. Κορινθίας Μαρασμός ή ανάπτυξη στον Δήμο Βέλου-Βόχας; Γράφει ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας

Μαρασμός ή ανάπτυξη στον Δήμο Βέλου-Βόχας; Γράφει ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε δώσει τεράστιες μάχες, κάνοντας αρκετές παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια αρχικά και ύστερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να αποφευχθούν τα εγκληματικά λάθη της Δημοτικής Αρχής. Αρχικά κατηγορηθήκαμε ό,τι φέρνουμε τα κανάλια στα Δημοτικά Συμβούλια και πληροφορείται ο κόσμος, κάνοντας λόγο ο ίδιος ο Δήμαρχος πως ο ίδιος δεν καλεί τα κανάλια για το καλό του Δήμου! Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε το τηλεοπτικό κανάλι TV SUPER για την τηλεοπτική κάλυψη αρκετών Δημοτικών Συμβουλίων. Πλέον με την συμβολή του καναλιού οι πολίτες του Δήμου Βέλου-Βόχας γνωρίζουν! Γνωρίζουν τις εγκληματικές αμέλειες της Δημοτικής Αρχής στις καταστροφές, στο κακό και ελάχιστο νερό , στην φυγή των παραθεριστών, στην λατρεία σας για τις απευθείας αναθέσεις και φυσικά στην κήρυξη του οικισμού του Βραχατίου ως παράνομο, απόρροια των πολιτικών σας.

Σε αυτό το σημείο θα σταθούμε στον μαρασμό της παραλιακής ζώνης του Δήμου και ειδικότερα του Βραχατίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της. Ο Δήμος μας έχοντας εξαιρετικές δυνατότητες λόγω γεωγραφικής θέσης , αλλά και του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος προσέλκυε αρκετούς παραθεριστές , αποτελώντας οξυγόνο για τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε ό,τι αντί να βλέπουμε αύξησή τους εκείνοι μειώνονται! Βλέπουμε τους όμορους Δήμους όπως Κορινθίων και Σικυωνίων να κατακλύζονται κάθε καλοκαίρι από παραθεριστές και εμείς πλέον να αποτελούμε τον φτωχό συγγενή. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Αρχικά το νερό που έχει το Βραχάτι και γενικότερα ο Δήμος είναι από κακής ποιότητας μέχρι αισχρής. Δεν πάει αρκετός καιρός άλλωστε από το σχετικό ρεπορτάζ του TV SUPER με το μαύρο νερό που έβγαινε από τις βρύσες! Όχι μόνο είναι άθλιο το νερό του Δήμου μας, αλλά του θερινούς μήνες είναι και δυσεύρετο! Δεν ήταν λίγοι οι παραθεριστές που εγκατέλειψαν την περιοχή μας, καθώς δεν μπορούσαν για μέρες να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή εξαιτίας των παραπάνω παραγόντων. Οι επιπτώσεις της μείωσης παραθεριστών είναι αλυσιδωτές. Οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια παρατηρούν μείωση του τζίρου τους, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να έρχονται σε τέλμα.

Στο κρίσιμο ζήτημα της δημιουργίας μιας μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ο Δήμος πουθενά! Οι οσμές από τις αποχετεύσεις αηδιαστικές και έντονες κατά τους θερινούς μήνες, καθιστώντας Την περιοχή απαγορευτική. Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόμαστε στην μη συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να υπερχειλίζουν κατά το μήκος της παραλιακής ζώνης, προκαλώντας αποτροπιασμό σε όλους τους πολίτες.

Η πρόσφατη καταστροφή μέσω των πλημμύρων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Η αποκατάσταση είναι σε αρχικό στάδιο, τα καλάμια και οι λάσπες έχουν παραμείνει και η Δημοτική Αρχή δηλώνει ανίκανη να εισπράξει τα έκτακτα χρήματα που χορήγησε το Ελληνικό Κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών. Αν συνυπολογίσουμε και την ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία πριν γίνει η καταστροφή, καταλαβαίνουμε πόσο πλήττει η πολιτική της Δημοτικής Αρχής τον τόπο μας.

Δυστυχώς η παραλιακή μας ζώνη , το Βραχάτι, η Νεράτζα, το Κοκκώνι , ανέκαθεν αποτελούσαν το θέλγητρο του Δήμου μας, έχουν αφεθεί πλήρως στην παρακμή. Οι Δημότες θυμούνται άλλωστε πως την παρέλαβαν και πως έχει καταντήσει. Έχοντας δραστηριοποιηθεί για πολλά χρόνια σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλιακής ζώνης, έχοντας επενδύσει και γνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες αυτών των χωρίων, θα ήθελα να τονίσω πως η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης αποτελεί ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για εμάς!

Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησή του τόπου, ο Δήμος θα αλλάξει εικόνα! Έχουμε την γνώση αλλά και την όρεξη ,να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να ανθίσει και πάλι ο Δήμος μας. Οι επιχειρήσεις θα βοηθηθούν το ίδιο και ο κάθε ο Δημότης!

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Ο Δήμος θα κατέχει την θέση που του αξίζει!

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ