Αρχική Ν. Αρκαδίας Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης ο Δημήτρης Βόσνος

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης ο Δημήτρης Βόσνος

Ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βόσνος, ανάκοινωσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Τρίπολης, για τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου του 2019.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Βόσνου

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η Δημοτική Αρχή μιας πόλης οφείλει να είναι το μυαλό και η καρδιά ενός οργανισμού που εξελίσσεται συνεχώς.

Οι υποδομές και οι υπηρεσίες ενός Δήμου είναι η ραχοκοκαλιά, ο φέρων οργανισμός του.

Πάνω τους θεμελιώνονται οι κοινωνικές δομές, το δίκτυο της εκπαίδευσης, όλα τα επιμέρους που συνθέτουν την καθημερινότητα του πολίτη και όσα αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Όλοι μας ονειρευόμαστε ένα Δήμο “νοικοκυρεμένο”, ισχυρό και λειτουργικό, μια Δημοτική αρχή αποτελεσματική και φιλική απέναντι στο δημότη. Επιθυμούμε έναν Δήμαρχο αξιόπιστο, ειλικρινή και, κυρίως, οραματιστή, με συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει η εικόνα λειτουργίας του Δήμου και των οργάνων του, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου.

Να πάψουν επιτέλους, «οι κοκορομαχίες» στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. , καθώς και οι δημόσιοι καυγάδες, οι προσωπικές απειλές προς τους υπαλλήλους και οι συγκρούσεις του Δημάρχου άλλοτε με εκπροσώπους θεσμών ( Π.Χ.τον Περιφερειάρχη ),αλλά και με τους πολίτες και άλλες φορές με στελέχη του Δήμου ή υπερκειμένων υπηρεσιών κ.λ.π.

Καβγάδες και συγκρούσεις, χωρίς νόημα, που υπονομεύουν και υποβαθμίζουν, κάθε επίπεδο διαλόγου και επικοινωνίας, και που απλώς προσπαθούν να καλύψουν ανεπάρκειες, αφερεγγυότητα και την τελική στασιμότητα σε όλα.

Η συμμετοχή μου στην παρούσα δημοτική αρχή, αποδείχτηκε, δυστυχώς, λανθασμένη. Το διαφορετικό μου ήθος, η συμπεριφορά μου και η πίστη μου στην συλλογική λειτουργία , με οδήγησαν στο να γίνω τελικά ένα “ξένο σώμα”.

Λυπάμαι γιατί η δημοτική αρχή της Τρίπολης, παρά την προσπάθειά μου και την προσπάθεια και άλλων, δεν ανταποκρίθηκε στην εντολή των δημοτών αλλά και στις ανάγκες του τόπου μας.

Γι’ αυτό είμαι εδώ, όχι για να κρυφτώ, αλλά για να αναλάβω, σε απόλυτο βαθμό, το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.

Δηλώνω σήμερα ΠΑΡΩΝ. ΠΑΡΩΝ, πλέον αυτόνομα. Για να έχω εγώ, μαζί με τους συνυποψηφίους μου, την ευθύνη και να κριθούμε αύριο για τις δικές μας προτάσεις και το δικό μας έργο.

Για να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και με τη χρόνια στασιμότητα, την απουσία έργων και καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Για να ανοίξουμε όλοι ΜΑΖΙ νέους δρόμους, για να μη χαθούν κι άλλες πιθανόν τελευταίες ευκαιρίες.

Ήρθε η ώρα , η ιστορική Τριπολιτσά, να γίνει μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή πόλη. Πρέπει και μπορεί, με αρκετή προσπάθεια, να γίνει μια “ψηφιακή” πόλη , μια “έξυπνη” πόλη (smart city ), μια “πράσινη -οικολογική” πόλη , μια “καθαρή” και νοικοκυρεμένη πόλη, χωρίς λακκούβες και εγκαταλελειμμένα αδέσποτα, μια πόλη φιλική και θελκτική, ερωτεύσιμη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της.

Μια πόλη που θα υιοθετεί την καινοτομία, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα, εξασφαλίζοντας την τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών.

Και για να μιλήσουμε ενδεικτικά για “Ψηφιακή πόλη ”

Π.Χ.που θα προσφέρει ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής και διαχείρισης των αιτημάτων τους .

Π.Χ. που θα λειτουργεί κέντρο διαχείρισης “Έξυπνης πόλης”, με σύστημα παρακολούθησης του κυκλοφοριακού φόρτου , χώρων στάθμευσης , φωτεινών σηματοδοτών κλπ , του “έξυπνου ” & δημοτικού φωτισμού κλπ

Π.Χ. Με ψηφιακό σύστημα ανάδειξης , προβολής και ενοποίησης αρχαιολογικών κλπ επισκέψιμων χώρων του Δήμου .

Γι’ αυτό θεωρούμε αναγκαία την θεσμοθέτηση θέσης Αντιδημάρχου Καινοτομίας & Προγραμμάτων.

Έτσι, δεν θα υστερεί πλέον, από άλλες ανάλογες Ελληνικές πόλεις, όπως Π.Χ Τα Τρίκαλα,που επισκεπτόμαστε, ή συναντούσα και ζήλευα για την πατρίδα μου, συμμετέχοντας σε βραβεύσεις κυρίως Ευρωπαϊκών διαγωνισμών.

Επιπλέον, μπορούμε , αξιοποιώντας την τεχνολογία και εφαρμόζοντας αποτελεσματικά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας-σε συνδυασμό με τη χρηστή διοίκηση και τον εξορθολογισμό των δαπανών- να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των υπέρογκων λογαριασμών ύδρευσης που στάλθηκαν τελευταία στα χωριά μας ,αλλά και το αντίστοιχο ακριβό κόστος Δημοτικών τελών στην ίδια την Τρίπολη.

Σήμερα, δεσμεύομαι πως η δική μας δημοτική αρχή, θα προτείνει σημαντική μείωση των χρεώσεων, αλλά και πλήρη κατάργηση των δημοτικών τελών για ειδικές κατηγορίες δημοτών, όπως οι άνεργοι, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση των “εξαντλημένων” οικογενειακών προϋπολογισμών των συμπολιτών μας.

Ήρθε η ώρα ο Δήμος, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους νέους, και ιδιαίτερα τους μαθητές. Δεν αρκεί να βάφουμε τα σχολεία και να τους χορηγούμε πετρέλαιο για το χειμώνα.

Ήρθε η ώρα να εξασφαλίσουμε χορηγίες που θα επιβραβεύουν την αριστεία.

Ήρθε η ώρα που θα εξασφαλίσει υποτροφίες ,να ανοίξει “παράθυρα” ευκαιριών για όλους τους νέους.

Πολίτες του δήμου Τρίπολης,

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, γνωρίζοντας ότι η δύναμή μου είστε εσείς και μόνον εσείς.

Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’αυτό το μεγάλο «στοίχημα» .

Άλλωστε, πιστεύω ακράδαντα αυτό που έλεγε Ο Πλάτων: “Μία από τις τιμωρίες που παθαίνεις, όταν αποφεύγεις, δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με τα κοινά, είναι ότι καταλήγεις να σε διοικούν κατώτεροί σου»!

Είμαι εδώ, ΜΑΖΙ, με τον πραγματικά Ανεξάρτητο Αυτοδιοικητικό Συνδυασμό μας, για να διεκδικήσουμε το χρίσμα της κοινωνίας των πολιτών, χαρίζοντας στους άλλους τα “ψεύτικα δεκανίκια” των όποιων παλαιοκομματικών πρακτικών, χρισμάτων και στηριγμάτων.

Είμαι εδώ για να κτίσουμε ΜΑΖΙ, καθημερινά, βήμα-βήμα, μια υποψηφιότητα με περιεχόμενο και αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή πολλών νέων στο συνδυασμό μας δημιουργεί μια πνοή αλλαγής, ελπίδας, αισιοδοξίας και νέων ιδεών.

Οι περισσότεροι με γνωρίζετε και αρκετοί με έχετε τιμήσει με την ψήφο σας είτε σαν υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο Αρκαδίας, είτε δυο φορές υποψήφιο Δήμαρχο Τεγέας, είτε σαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Τρίπολης.

Είμαι εδώ για να εγγυηθώ, με τη μέχρι σήμερα συνεπή αυτοδιοικητική μου πορεία, την αξιοπιστία των προτάσεων και δεσμεύσεών μας.

Πρώτο μας μέλημα βέβαια, η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Ο πολιτισμός …της καθημερινότητας .

Η αυτοδιοίκηση, σήμερα περισσότερο από ποτέ, με την εφαρμογή του “Κλεισθένη” απαιτεί από όλους όσους τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, να λειτουργήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συνθετικά, και πάνω απ’ όλα με δημοκρατικό και διαφανή τρόπο , με οδηγο το πλαισιο της προεκλογικής προγραμματικής συμφωνίας.

Είμαι εδώ, για να εγγυηθώ σαν αυριανός Δήμαρχος , την εφαρμογή του διαλόγου, της σύνθεσης μέσα από ισότιμη και συλλογική λειτουργία.

Αλλωστε, θα συμφωνήσω με την την άποψη της Αρβελέρ: “Αν ο αμοιβαίος έρωτας είναι αδύνατος, προτιμώ να είμαι εκείνος που αγαπά.”

Πάμε μαζί για την αυριανή, σύγχρονη πόλη που ονειρευόμαστε, μια πόλη που θα κάνει υπερήφανους όσους την κατοικούν.

Για να είναι ΠΑΝΤΑ αξια, η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΠΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Φίλες και φίλοι,

Σας εύχομαι, από καρδιάς, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Επιπλέον, εύχομαι στους συνυποψηφίους μου, να έχουμε έναν πολιτισμένο αγώνα, με επιχειρήματα και εποικοδομητικό διάλογο, για το καλύτερο αύριο της πόλης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πηγή: pna.gr