Αρχική Eπικαιρότητα Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης της βόμβας σε εκκλησία στο...

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης της βόμβας σε εκκλησία στο Κολωνάκι!

Το ρολόι δείχνει 07:10 και είναι η στιγμή που ο εκρηκτικός μηχανισμός εκρήγνυται έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας νεωκόρος και ένας αστυνομικός.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενώ είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών. Κάμερα ασφαλείας γειτονικής πολυκατοικίας «έπιασε» την στιγμή που η βόμβα εξερράγη.

Και όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha μία ισχυρή λάμψη φωτίζει την περιοχή, ενώ ένας περίοικος τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει τους τραυματίες.

«Είχε πολύ θόρυβο και μεγάλη λάμψη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Σε νεοτρομοκράτες που πειραματίζονται αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. την βόμβα

Σε νεοσυσταθείσα τρομοκρατική οργάνωση που πειραματίζεται με εκρηκτικούς μηχανισμούς αποδίδει την τοποθέτηση βόμβας που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι η Αστυνομία.

Αυτό υποδεικνύει η συνδεσμολογία της βόμβας που αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου Μολότοφ (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι. Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το »χτύπημα» στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε το πρωί σε καφετέρια που στεγάζεται δίπλα από το ναό μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν της έκρηξης.

«Δεν πρόλαβα να πω καλημέρα αφού μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια έσκασε έγινε η έκρηξη και βρεθήκαμε όλοι κάτω. Αν δεν ήταν ήμερα αργίας θα είχαμε θύματα. Είδα τον αστυνομικό να είναι κάτω πεσμένος και τραυματισμένος. Τα τζάμια στην καφετέρια δεν έσπασαν».