Αρχική Eπικαιρότητα Έκρηξη στο Κολωνάκι: Δύο τραυματίες από βόμβα έξω από τον Άγιο Διονύσιο...

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Δύο τραυματίες από βόμβα έξω από τον Άγιο Διονύσιο (Βίντεο)

Έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το »χτύπημα» στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε το πρωί σε καφετέρια που στεγάζεται δίπλα από το ναό μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν της έκρηξης.

«Δεν πρόλαβα να πω καλημέρα αφού μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια έσκασε έγινε η έκρηξη και βρεθήκαμε όλοι κάτω. Αν δεν ήταν ήμερα αργίας θα είχαμε θύματα. Είδα τον αστυνομικό να είναι κάτω πεσμένος και τραυματισμένος. Τα τζάμια στην καφετέρια δεν έσπασαν».