Αρχική Ν. Κορινθίας Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής

Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής

Χθες Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στο Επισκοπείο Κορίνθου.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, το οποίο αναφέρεται στην γενεαλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας λέγουν ότι ο Χριστός είναι ένα «καινούργιο» παιδί, που ήρθε στον κόσμο με μια συγκεκριμένη αποστολή, να σώσει τον κόσμο από την φθορά και τον θάνατο.

Ο Ι. Ευαγγελιστής αναφέρει όλους τους προπάτορες (προγόνους) του Ιησού Χριστού, για να μας βεβαιώσει ότι ο Χριστός ήταν και Υιός του Θεού, αλλά και γνήσιος Άνθρωπος, ώστε να δύναται με την θυσία Του να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Παράλληλα, εξήρε την πίστη των Δικαίων Προπατόρων του Κυρίου μας αλλά και των Προφητών, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα υπέμειναν βάσανα, αιχμαλωσίες και μαρτύρια, προκειμένου να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη τους. Τόνισε δε ότι, σε λίγες ημέρες επρόκειτο να ακούσουμε στην Εκκλησία το «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός» και οι πιστοί πρέπει να γνωρίζουν ότι Αυτός δεν είναι ένας τυχαίος Άνθρωπος αλλά είναι ο Θεός των Πατέρων ημών, που τον πίστευσαν και παρέμειναν ακλόνητοι κοντά Του.

Ολοκλήρωσε δε, τους διδακτικούς του λόγους προτρέποντας να μην παρασυρθούμε από το καταναλωτικό πνεύμα των ημερών αλλά να μιμηθούμε τους προπάτορες του Χριστού αλλά και τους δικούς μας μένοντας εδραίοι στην πίστη μας, ώστε να καταξιωθούμε το υπέρτατο κατόρθωμα, την αθανασία της ψυχής μας.