Αρχική Eπικαιρότητα Τα “έψαλαν” κρητικά στον Λευτέρη Αυγενάκη

Τα “έψαλαν” κρητικά στον Λευτέρη Αυγενάκη

Παραδοσιακά κρητικά κάλαντα για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Το χορευτικό συγκρότημα του Μιχάλη Λεμονάκη«Αορείτες» ήταν οι πρώτοι που είπαν, σήμερα, τα κάλαντα στον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα μικροί και μεγάλοι,χορευτές του συγκροτήματος του Μιχάλη Λεμονάκη, επισκέφθηκαν το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου και έψαλαν τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα στον ίδιο και τη σύζυγό του Λένα, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε χορός στους ρυθμούς της κρητικής λύρας του Νίκου Μανιουδή και το λαούτο του Μανώλη Σταυρακάκη, με τον μικρό Γιώργη να σύρει το χορό και να κλέβει την παράσταση.

Ιδιαίτερη στιγμή, η παραδοσιακή μαντινάδα που του αφιέρωσαν λέγοντας: «Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, χίλιες ευχές χαρίζω, σ’ ανθρώπους που τσι αγαπώ και τους υπολογίζω».

Ο Λ. Αυγενάκης ιδιαίτερα ευδιάθετος σε ρόλο οικοδεσπότη, αφού κέρασε παραδοσιακά γλυκίσματα και ρακή τους επισκέπτες τους, τούς ευχαρίστησε για την μοναδική αυτή έκπληξη και τους ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές …και να τα φέρει ο νέος χρόνος όλα δεξιά…»