Αρχική Ν. Αργολίδος Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που προσάραξε στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που προσάραξε στο Ναύπλιο (Βίντεο)

Επιχείρηση για την αποκόλληση του πλοίου”SIBEL D” βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα από νωρίς το πρωί της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, το οποίο προσάραξε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου μπροστά από την καστρονησίδα Μπούρτζι.

Νωρίς σήμερα το πρωί δύτες έκαναν και πάλι ελέγχο για πιθανές ρηγματώσεις που μπορεί να έχει υποστεί το φορτηγό πλοίο, ενώ ειδικό μεγάλο πλοίο έχει έρθει από τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά του Ναυπλίου και περιμένει εντολές από την αρμόδια αρχή του Λιμεναρχείου Ναυπλίου για να προχωρήσει στην αποκόλληση του, ύστερα και από σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η προσάραξη του Φ/Γ ”SIBEL D” σημαίας Παναμά σημειώθηκε πρωινές ώρες του Σαββάτου σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου. Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ναύπλιο με προορισμό το λιμένα Βόλου, με δεκατρείς αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, έμφορτο με 2.200 τόνους λίπασμα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή συνδρομής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SIEBEL D” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Αν όλα πάνε καλά η επιχειρηση ρυμούλκησης και αποκόλλησης θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr