Αρχική Ν. Αργολίδος Το μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για τα Χριστούγεννα

Το μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για τα Χριστούγεννα

«Η εορτή των Χριστουγέννων μας υπενθυμίζει ότι ο Αληθινός Θεός έγινε άνθρωπος ‘’διά φιλανθρωπίαν», για να αποκαταστήσει ‘’την πριν πεσούσα» εικόνα του ανθρώπου», τονίζει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητά μου παιδιά,

Και πάλι φέτος, μέσα σε μια ατμόσφαιρα δυσκολιών, ποικίλων αντιφάσεων, εντόνων αδικιών, αμφισβητήσεων και ακαταστασιών τολμούμε και εορτάζουμε την εορτήν των εορτών, την εορτήν της ελπίδας και της ανατολής του Ηλίου της Δικαιοσύνης, η οποία φανερώνει στην ανθρωπότητα το πνεύμα της ελευθερίας και τον τρόπο της αγαπητικής προσφοράς και της θυσίας για τον άλλον.

Η εορτή των Χριστουγέννων μας υπενθυμίζει ότι ο Αληθινός Θεός έγινε άνθρωπος «διά φιλανθρωπίαν», για να αποκαταστήσει «την πριν πεσούσα» εικόνα του ανθρώπου.

Η Γέννηση του Χριστού γίνεται απαρχή ενός νέου τρόπου ζωής και ύπαρξης για τους ανθρώπους.

Η εορτή των Χριστουγέννων υπομνηματίζει την επί της γης ευδοκία του Θεού με σκοπό τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Η Γέννηση του Χριστού μας υποδεικνύει μια «άλλη» ζωή, μια διαφορετική στάση ύπαρξης, στάση ταπείνωσης, ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας, αυτή την οποίαν μας υπέδειξε ο Θεός που φανερώθηκε «εν σαρκί» στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Είναι ο τρόπος απαξίωσης κάθε ψευδοειδώλου που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στη ζωή των ανθρώπων.

Εμείς απέναντι σ’ αυτό το γεγονός της Γέννησης του Χριστού καλούμεθα να επιλέξουμε εάν επιθυμούμε αυτή τη στάση και να αγωνιστούμε για να πετύχουμε την «άλλη» ζωή, δηλαδή της ανθρωπίας, της ελπίδας, της αγάπης, της θυσίας και της φιλανθρωπίας. Στοιχεία τα οποία αναζητεί από τον συνάνθρωπό του και όχι της εκμετάλλευσης και της απαξίωσής του.

Τα φετινά Χριστούγεννα αποτελούν, λοιπόν, μια πρόκληση για όλους!

Καλά Χριστούγεννα και το Νέον Έτος 2019 να είναι υγιεινό, καρποφόρο, ευφρόσυνο και ευλογημένο.

Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών.